ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου ο ευβοέας Τάσος Λιάσκος

Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου ο ευβοέας Τάσος Λιάσκος

Την άμισθη και ιδιαιτέρως τιμητική θέση του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου αναλαμβάνει ο Τάσος Λιάσκος, πρ. Βουλευτής  Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού.

Το ΦΕΚ με αριθμό 567 έχει ημερομηνία 31/7/2020 και ο δημιουργός μουσείων και ένας από τους πιο εμβριθείς γνώστες της Ιστορίας Τ. Λιάσκος, καλείται πλέον να διοικήσει το πολεμικό μουσείο της χώρας, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για τα εθνικά μας ζητήματα. 

Αναμφιβόλως,  ο διορισμός αυτός είναι σημειολογικά ειδικής και ξεχωριστής σημασίας!
Σε αντίθεση με την ευχάριστη είδηση για τον Τ. Λιάσκο, έρχονται οι δυσάρεστες πληροφορίες για τους λόγους της παύσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο προέκυψαν επιβαρυντικές διαπιστώσεις, καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 διεξάγεται  Ένορκη Διοικητική Εξέταση και εσωτερικός έλεγχος που κάνει λόγο για κακοδιαχείριση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης!
Εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης, η ανάληψη καθηκόντων από τον Τ. Λιάσκο κρίθηκε όχι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη, καθώς το έργο της ζωής του πέρα της πολιτικής του διαδρομής, είναι ως γνωστό, απόλυτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση εμπράκτως και εθελοντικώς της ιστορικής μας μνήμης και της ανάδειξης των κορυφαίων στιγμών που σημάδεψαν ανά τους αιώνες τον ελληνισμό και τον πολύπαθο αυτό τόπο.  
Ο Τάσος Λιάσκος, υπενθυμίζουμε, είναι ιδρυτής δύο ιστορικών μουσείων. Το πρώτο που ιδρύθηκε το 1995 και εγκαινιάστηκε το 2003  από τον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας. Το μουσείο διαθέτει σπάνια εκθέματα και κειμήλια και καλύπτει την πολεμική ιστορία της Ελλάδας από τις επαναστάσεις εναντίων των Τούρκων (1770 και 1821) έως και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο (1940-1944),
Το δεύτερο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019 από τον Ε. Μεϊμαράκη, βρίσκεται στην Ζάκυνθο και  αναπαριστά σκηνές πραγματικού πολεμικού περιβάλλοντος από τον β' παγκόσμιο πόλεμο, τον πόλεμο της Κορέας και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η διαδραστική επαφή του επισκέπτη με τα εκθέματα λειτουργούν καταλυτικά στη συνειδητοποίηση της φιλειρηνικής αποστολής που μπορεί να έχει ένα πολεμικό μουσείο.
Ο Τ. Λιάσκος, επιπλέον, είναι συγγραφέας βιβλίων με σχετικό των πιο πάνω περιεχόμενο και οι ιστορικές εκθέσεις που έχει οργανώσει ανά την Ελλάδα έχουν εντυπωσιάσει και τύχει των καλύτερων κριτικών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μνημειώδης ιστορική έκθεση της βουλής το 2002 έγινε επίσης από τον ίδιο, με πρόταση  αντίθετης μάλιστα πολιτικά παράταξης, ενώ ο τότε πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είχε πει ότι "μόνο ο Τ. Λιάσκος θα μπορούσε να το κάνει"!
Με ένα τόσο βαρύ, πλούσιο βιογραφικό αλλά και διαχρονικό μεράκι προσθέτουμε εμείς, μόνο ο Τ. Λιάσκος θα μπορούσε να αναλάβει και να  διοικήσει και το πολεμικό μουσείο της χώρας και να δώσει την ώθηση και τη διάσταση που αξίζει.
Θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας! Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ