ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Τι ζητούν η Εύβοια και πληγέντες όλων των περιοχών της χώρας που δοκιμάστηκαν 

 
Δεκάδες σωματεία της Εύβοιας αποφάσισαν να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας μαζί με τους υπόλοιπους πληγέντες από φυσικές καταστροφές από διάφορες περιοχές της χώρας, στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα. 

Όπως είναι γνωστό, Φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές από την Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Καρδίτσα, Γορτυνία, Λακωνία, Λάρισα και αλλού, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, σε σύσκεψη στην Αθήνα, συγκρότησαν Πανελλαδική επιτροπή πληγέντων και προχώρησαν σε μία σημαντική απόφαση:

Να συντονίσουν όλες τις δυνάμεις, από όλη την Ελλάδα, και «…να ανταμώσουμε, σε μια μεγάλη συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Αθήνα, διατρανώνοντας την θέλησή μας, να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας, από όλους τους φυσικούς κινδύνους, απαιτώντας τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση την αποκατάσταση και την ολική αποζημίωση των ζημιών που έχουμε υποστεί, για να ζήσουμε στον τόπο μας, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει».

Το κοινό πλαίσιο αιτημάτων

 • Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασία και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη στελέχωση σε αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κλπ
 • Προτεραιότητα σε έργα αντιδιαβρωτικής και κυρίως αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες, αλλά και τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων σε όλη τη χώρα.
 • Αποκατάσταση άμεσα όλων των ζημιών που έχουμε υποστεί σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης κλπ. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.
 • Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στέγασης και διατροφής σε όλους όσους χάσανε τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάσταση των κατοικιών τους.
 • Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών από όλες τις αιτίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων. Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες στις πληγείσες περιοχές. Εξασφάλιση των αναγκαίων ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους και για όσο διάστημα θα διαρκεί η απαγόρευση της βόσκησης στις καμένες περιοχές. Αντίστοιχα εξασφάλιση μελισσοτροφών για τους μελισσοκόμους. Ειδικά για τους ρητινοκαλλιεργητές-δασεργάτες την εξασφάλιση τουλάχιστον 15ετούς απασχόλησης στην ανασύσταση των δασών, αφού έχουν απολέσει το αντικείμενο εργασίας τους.
 • Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, Σχολείων και Προνοιακών δομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις καταστροφές.
 • Αφορολόγητο όριο για τους μικρούς επαγγελματίες στα 12000 ευρώ. Απαλλαγή πληρωμών για το 2021 και για το 2022 του ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, Ύδρευση, Τηλεφωνία, Δημοτικά Τέλη, διαγραφή χρεών σε Τράπεζες και Εφορία για όλους, στις πληγείσες περιοχές.
 • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

   

  Τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 21 Οκτώβρη αποφάσισαν να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας μαζί με τους υπόλοιπους πληγέντες από φυσικές καταστροφές από διάφορες περιοχές της χώρας, στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα. Κάλεσμα αναφέρει: 

              "Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής, κάθε εργαζόμενο, νέα, νέο, να συμπαραταχθούμε με τον συνάδελφό μας, τον γείτονά μας, το σύνολο των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, όλους τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές. Γιατί δεν πρέπει να είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα καιγόμαστε, στη βροχή θα πνιγόμαστε, στο σεισμό θα ξεσπιτωνόμαστε. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει ο λαός της Βόρειας Εύβοιας στον τόπο του! Δυναμώνουμε την διεκδίκηση για μέτρα αποκατάστασης, πρόληψης και προστασίας, για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα.

   

              Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το Βούρκο στη Χαλκίδα, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 8.30πμ. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6996903941.

   

  Τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα:

  Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας

  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

  Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας

  Σωματείο AVRAMAR

  Σωματείο εργαζομένων στον ΜΙΜΙΚΟ

  Σωματείο εργαζομένων στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ

  Σωματείο εργαζομένων στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ

  Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας"