ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Όσοι δεν μείνουν στην εταιρεία δεν θα απολυθούν αλλά θα συνεχίσουν στο Δημόσιο ή σε Δήμους

Δύο από τα μεγάλα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ που έχουν απομείνει πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων εταιρειών, είναι α) η τύχη των εργαζομένων υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και β) η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εκκίνηση της λειτουργίας.

Περισσότερα...

Σκέψεις επαναπρόσληψης εργαζομένων στην ΑΓΕΤ;

Η ΑΓΕΤ έστειλε πρόσφατα επιστολή στο σωματείο των απολυμένων του εργοστασίου της, ζητώντας συνάντηση, προκειμένου να διευθετηθούν δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν προσφυγές εργαζομένων που ζητούν επαναπρόσληψη, αλλά και διεκδίκηση αποζημιώσεων για περικοπές μισθών που έγιναν (300-600 ευρώ το μήνα) την περίοδο 2012-2013.

Το σωματείο απάντησε ότι δέχεται να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης. Έτσι, αναμένεται να κλειστεί ραντεβού με τη διοίκηση, στο οποίο ενδέχεται να συζητηθεί και η επαναλειτουργία μέρους του εργοστασίου, αλλά και η πρόσληψη εργαζομένων.

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να συνδέονται με μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Χαλκίδας, που είχε αναθέσει η ΑΓΕΤ στην «Ernst & Young».
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο χώρος αναμένεται να αξιοποιηθεί ως logistic center (αποθήκευση-διακίνηση εμπορευμάτων) με ταυτόχρονη αξιοποίηση της προβλήτας που νοικιάζει η ΑΓΕΤ, ώστε να υπάρχει πρόσβαση και από τη θάλασσα.
Ταυτόχρονα η εταιρεία σχεδιάζει την επαναλειτουργία ενός μέρους της παραγωγικής διαδικασίας, αφού το εργοσ΄τασιο της Χαλκίδας διαθέτει αξιόλογα μηχανήματα, που έχουν παροπλιστεί.
Λέγεται πως η ΑΓΕΤ θέλει να φέρνει ψημένο τσιμέντο από τις άλλες μονάδες και να γίνεται η επεξεργασία του στο μύλο της Χαλκίδας. Επιπλέον, θα προχωρά και στη συσκευασία του τελικού προϊόντος.

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα σε Χαλκίδα και Εύβοια

Σε ποια σημεία καταγράφονται ισχυρές διαφωνίες κατά του εργατικού νομοσχεδίου

Εύβοια και Χαλκίδα συμμετέχουν μαζικά σήμερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Εργατικό Κέντρο και δεκάδες Σωματεία έχουν αναγγείλει την συμμετοχή τους ζητώντας να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Περισσότερα...

Δωρεάν βιβλία επιλογής για νέους έως 24 ετών

Στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ συμμετέχουν και βιβλιοπωλεία Χαλκίδας και Εύβοιας

O OAΕΔ προσφέρει βιβλία. Μάλιστα αναρτήθηκαν οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων δικαιούχων και παρόχων του Προγράμματος χορήγησης πιστωτικών σημειωμάτων σε νέους έως 24 ετών για την αγορά βιβλίων, που υλοποιείται μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον ΟΑΕΔ.

Περισσότερα...

Πορεία με μουσική, μάσκες, αποστάσεις

Πορεία με μουσική, με τήρηση αποστάσεων και χρήση μασκών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ