ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΛΑΡΚΟ"

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΛΑΡΚΟ"

 

Ζητείται να εμφανιστεί επιτέλους το σχέδιο της κυβέρνησης για την εταιρεία, αν υπάρχει...

Κανένα σχέδιο δεν έχει σήμερα η κυβέρνηση για την ΛΑΡΚΟ, αλλά αν έχει, θα πρέπει να το εμφανίσει άμεσα μετά από νέα ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με θέμα την "ανησυχητική αδράνεια" των αρμόδιων υπουργών.

Υπενθυμίζουμε ότι κυβερνητικά στελέχη από καιρού εις καιρόν καθησυχάζουν με δηλώσεις που στην ουσία δεν υπόσχονται τίποτε απλά διαβεβαιώνουν ότι "όλα θα γίνουν όπως πρέπει". Υπάρχει όμως και οι δηλώσεις Σταθάκη ο οποίος:
- Είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει λύση μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017.
- Είχε επίσης δεσμευτεί για συνάντηση με τα Συνδικάτα μέσα στον Μάιο που μας πέρασε...
- Το χειρότερο: έχει αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι μετά την ευρω-καταδίκη για τις παράνομες κρατικές επιδοτήσεις μόνη "λύση", είναι το σενάριο επί Σαμαρά που προβλέπει κλείσιμο των ζημιογόνων κομματιών της εταιρείας, απολύσεις και πώληση των υγιών κομματιών.
Το θέμα πάντως είναι και πάλι στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε την π. Δευτέρα, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Σταϊκούρας.
Η ερώτηση έχει τίτλο "Προβλήματα στην Εταιρεία ΛΑΡΚΟ – Η Κυβέρνηση σιωπά ανησυχητικά" και αναφέρει:
"H εταιρεία ΛΑΡΚΟ βρίσκεται, επί μακρύ χρονικό διάστημα, σε δυσχερή θέση.
Στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί η αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης.
Και αυτό διότι, μέχρι και σήμερα, δεν έχει αναληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αντιμετώπισης των προβλημάτων της Εταιρείας, παρότι:
    Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις του σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου (12 Οκτωβρίου 2015, 3 Δεκεμβρίου 2015 και 30 Δεκεμβρίου 2015), ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα».
    Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο Περιφερειακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, τον Ιούλιο του 2017, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τον Ιούλιο του 2017, ανέφερε ότι «…με τις ενέργειες που κάνουμε ως Κυβέρνηση προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο η εταιρεία, μέσα στο φθινόπωρο [του 2017] θα μπορεί να λάβει τις σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη ΛΑΡΚΟ, σ’ ένα πολύ διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας».
    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 29 Μαρτίου 2018, παρουσία του υπογράφοντος βουλευτή, δεσμεύτηκε πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «ανοίξει τα χαρτιά της» και θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την εταιρία, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και η Κυβέρνηση, συνεπής στη γενική ασυνέπεια και ανικανότητα που τη διακρίνει, σιωπά ανησυχητικά.
Οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι όμως, ανησυχούν και αγωνιούν.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:
Υπάρχει τελικά σχεδιασμός και πλάνο της Κυβέρνησης σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης; Αν ναι, πότε έχει σκοπό η Κυβέρνηση να τον παρουσιάσει;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Σταϊκούρας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ