ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ "ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

"ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Δεν απαντούν ούτε σε ερωτήσεις στη Βουλή για το αν έχουν οποιοδήποτε σχέδιο για την πολύπαθη εταιρεία

Όχι μόνο δεν έδωσαν πέρυσι τη λύση στην υπόθεση της ΛΑΡΚΟ όπως είχαν υποσχεθεί, όχι μόνο δεν έγινε ποτέ η συνάντηση των υπουργών Σταθάκη και Τσακαλώτου με τους φορείς τον περασμένο Ιούνιο όπως και πάλι είχαν υποσχεθεί, όχι μόνο δεν έγινε ενημέρωση του πρωθυπουργού για το θέμα ώστε να παρέμβει προσωπικά όπως επίσης είχαν υποσχεθεί, δεν απαντούν ούτε στις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή!

Μόνον ο κ. Σταϊκούρας καταθέτει κάθε δύο περίπου μήνες ερώτηση στη Βουλή με μια μόνο πρόταση: "Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το πλάνο της Κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ;" Ποτέ δεν του έχουν απαντήσει.
Έτσι δεν είναι... είδηση ότι ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε και πάλι ερώτηση στις 4 Σεπτεμβρίου σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
"Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Αθήνα, 04.09.2018
Θέμα: Προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ – Αδιαφορία και έλλειψη σχεδιασμού
Επανέρχομαι, για μία ακόμη φορά, στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, η οποία βρίσκεται, επί μακρύ χρονικό διάστημα, σε δυσχερή θέση.
Στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού.
Στα 3,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπάρχει στρατηγική για την εταιρεία, παρότι:
      Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις του σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα». «Άμεση» από το 2015 και διανύουμε τον 9ο μήνα του 2018!
    Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν από ένα περίπου χρόνο, από τη Λαμία, αναφερόταν στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 29 Μαρτίου 2018, δεσμεύτηκε πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «ανοίξει τα χαρτιά της» και θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την εταιρία, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Μήνας Σεπτέμβριος, και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή…
Μάλιστα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να δώσει απαντήσεις στις συνεχείς Κοινοβουλευτικές μου Ερωτήσεις, δέκα (10) τον αριθμό εδώ και 2 χρόνια, με πιο πρόσφατη την υπ’ αρ. πρωτ. 7368 που κατέθεσα πριν από ακριβώς δύο μήνες.
Όμως, οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι της εταιρίας ανησυχούν και αγωνιούν.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το πλάνο της Κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ