ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ08132020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ▶ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

▶ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ζητούν να προχωρήσει η συμφωνημένη συλλογική σύμβαση εργασίας - Στα χέρια του Σταϊκούρα το μέλλον της εταιρείας

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι εάν μέχρι σήμερα Τετάρτη, δεν συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ και δεν ψηφιστεί και υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά τους, τότε αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση των μελών για κινητοποιήσεις.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους κρατούν  επιφύλαξη για τα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ που ουσιαστικά αν και έχουν συμφωνήσει τη συλλογική σύμβαση, τώρα φαίνεται να κάνουν πίσω.
Όπως λένε "εμείς από την πλευρά μας δείξαμε ανοχή στην απληρωσιά , στις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω στη συλλογική σύμβαση". 
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνους για τη μη υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης:
Δημοσιεύματα από δοτούς καλοπληρωμένους λασπολόγους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες τους που πάντα ο ρόλος τους είναι να χτυπούν τους εργαζόμενους και στη συγκεκριμένη στιγμή επέλεξαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δημιουργώντας εμπόδια για την υπογραφή της Επ.Σ.Σ.Ε. όπως απ΄ότι φαίνεται έχουν πάρει εντολές από το ίδιο το κεφάλαιο.
     Παρέμβαση από τη διορισμένη Διοίκηση του κύριου Μέτοχου της ΛΑΡΚΟ , του ΤΑΙΠΕΔ όπου , ενώ δεν έχει παρέμβει για τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ  και για τη λειτουργία της ουδέποτε μέχρι σήμερα , τώρα με επιστολή ζητά εξηγήσεις για την Επ.Σ.Σ.Ε , με εντολές κι αυτό με τη σειρά του από το ίδιο το κεφάλαιο.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ 
ΟΙ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει αλλάξει και πλέον, υπουργός Οικονομικών είναι ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ. Αρκεί να ειπωθεί ότι υπέβαλε πάνω από 17 ερωτήσεις στη Βουλή με μοναδικό ερωτημα: "Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ;" Ουδέποτε πήρε απάντηση.
Η ΝΔ δεν έχει αποσαφηνίσει το σχέδιο της για τη ΛΑΡΚΟ αλλά έχει χαρακτηρίσει την περίπτωση "νάρκη" που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είχε εκφράσει την απορία πως σε μια μονίμως ζημιογόνα ετιαρεία προωθούνται μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις.

ΤΙ ΛΕΕΙ 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, τον διευθύνοντα σύμβουλο Ευάγγελο Κουτσλιωτάκη και τον πρόεδρο Μιχάλη Ρενέση, υπάρχει σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ και οι στόχοι του είναι οι εξής:
   Η σταθεροποίηση της οικονομικής ανάπτυξης και ο διπλασιασμός της παραγωγικότητας της βιομηχανίας με σχεδόν ίδιο ενεργειακό κόστος. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση μεταλλευμάτων πλούσιων σε περιεκτικότητα νικελίου (νέα παγκόσμια μέθοδος μόνο από τη ΛΑΡΚΟ).
Η επιστροφή στην κερδοφορία, η ανακατανομή του όγκου των πωλήσεων σε πελάτες με υψηλότερα premiums και η διαπραγμάτευση για καλύτερους όρους στο σύνολο των πελατών.
    Η διατήρηση των θέσεων εργασίας με παράλληλη αύξησή τους.
Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία των στελεχών της ΛΑΡΚΟ αλλά και τις τεχνικές μελέτες διεθνών αναγνωρισμένων οργανισμών και ινστιτούτων, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέληξαν στην επιλογή μιας διεθνούς συνεργασίας. Οπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, Ευάγγελος Κουτσλιωτάκης, πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από τον διακεκριμένο καθηγητή του ΕΜΠ  Ανθιμο Ξενίδη τον Μάιο 2019 απέδειξαν την αποτελεσματικότητα αυτών των στόχων, ενώ τον ερχόμενο μήνα θα αρχίσει η βιομηχανική εφαρμογή του σχεδίου, «ενός σχεδίου και ενός στοιχήματος ταυτόχρονα, που η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ