ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Παρ, 14 Αυγ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Κινητοποιήσεις σε τέσσερις πόλεις - Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Τέσσερις μεγάλες κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα ώρα 10 στην Εύβοια, αντίδραση στα εργατικά νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.  
Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Χαλκίδα, (πλατεία Αγοράς), Αλιβέρι (Άγαλμα Λιγνιτωρύχου), Ιστιαία (κεντρική πλατεία) και Κύμη (πλατεία).

Η Εύβοια όπως και η υπόλοιπη χώρα αναμένεται να παραλύσει διότι πέραν των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο έχουν εξαγγείλει για σήμερα και 24ωρη απεργία.
Λόγω των κινητοποιήσεων θα έχουμε κλειστά σχολεία, προβλήματα στις συγκοινωνίες και στα λιμάνια, δημόσια νοσοκομεία θα υπολειτουργούν,  ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους θα γίνουν τετράωρες στάσεις εργασίας.
Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κατέληξε στις παρακάτω ομόφωνες αποφάσεις:
 Την π. Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη Σωματείων, για να υπάρχει ενημέρωση  α)όσων επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, β) οργάνωση της απεργιακής απάντησης στην Εύβοια.
Προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, "για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που επιδιώκουν να βάλουν στο πάγο τη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σωματεία της Εύβοιας που υπογράφουν κοινή ανακοίνωση και καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τρίτη (24-09) και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι τα εξής:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΟΥΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Β/Κ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση όλων των μέτρων ενώ η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: "Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός–κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ