ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Δήλωση - σοκ του Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή ο οποίος λέγει ότι η εταιρεία "είναι εκτός ελέγχου" με θύματα τους εργαζόμενους

Για κατάσταση εκτός ελέγχου στην ΛΑΡΚΟ έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το πρόσφατο δυστύχημα, όπου χάθηκε μια ακόμη ζωή εργαζόμενου. 
Ο ίδιος είπε πως από την πρώτη στιγμή ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες. Υπάρχουν όλες οι σχετικές έρευνες αυτήν την ώρα σε εξέλιξη. Ο αρμόδιος υπουργός, χαρακτήρισε θύματα της κατάστασης τους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ είναι από το 1989 κρατική.

«Η επιχείρηση αυτή είναι μία επιχείρηση που πάσχει ποικιλοτρόπως. Δηλαδή, προσπαθώ να βρω ένα σημείο το οποίο να το αναδείξω ως παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας αυτής της επιχείρησης και δεν μπορώ να βρω. Και επομένως, δυστυχώς, οφείλω να πω ότι και τα ατυχήματα που έχουν γίνει παρά τους ελέγχους οφείλονται και αυτά σε έναν βαθμό στην απαξίωση της εταιρείας, στην αδυναμία της να προχωρήσει μπροστά και να συντονιστεί με τους ρυθμούς της εποχής. Και θύματα τελικά, κυριολεκτικώς όμως θύματα, δυστυχώς, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προχωρά σε μια λύση η οποία θα είναι νομικώς βάσιμη, στέρεα, για να μην αμφισβητηθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και από την άλλη πλευρά, μια λύση η οποία θα είναι ελκυστική για επενδυτές.
Ο υπουργός δήλωσε πως «κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, με ρεαλισμό όμως και στηριγμένη η κυβέρνηση στα πραγματικά στοιχεία».
Η εταιρεία, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, είναι αυτή την ώρα ο πρώτος οφειλέτης της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα. Χρωστάει 330 εκατ. στη ΔΕΗ σήμερα που μιλάμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Της έχει επιδικαστεί από το Δικαστήριο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμετάκλητα να δώσει πίσω στο Δημόσιο 165 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Αυτή η εταιρεία, είναι μία εταιρεία για την οποία υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ρυπαίνει την περιοχή του Ευβοϊκού, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ