ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ▶Αποστόλου: 45.000 αιγοπροβατοτρόφοι οδηγούνται σε αφανισμό

▶Αποστόλου: 45.000 αιγοπροβατοτρόφοι οδηγούνται σε αφανισμό

Καμπανάκι κινδύνου για χιλιάδες ασχολούμενους με την κτηνοτροφία.

Ο Β. Αποστόλου με επιστολή του ζητεί τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα της αιγοπροβατοτροφίας, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφέρει λοιπόν: "... Αυτοί για τους οποίους δεν υπάρχει καμία μέριμνα είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι της ορεινής και της νησιώτικης Ελλάδας, που αποτελούν τη μοναδική πηγή απασχόλησης στην ύπαιθρο. Είναι αυτοί  που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, αφού δεν κατέστη δυνατή γι΄ αυτούς τόσο η καταβολή της προηγούμενης συνδεδεμένης ενίσχυσης, όσο όπως δείχνει και η αγορά του Πάσχα και η διάθεση των αμνοεριφίων τους.
Υπάρχει λύση και δυνατότητα στήριξης για όλη την κτηνοτροφία.
Σήμερα κιόλας, να δοθεί μία έκτακτη ενίσχυση στους συγκεκριμένους αιγοπροβατοτρόφους, που ανέρχονται στους 45.000, με ζωικό πληθυσμό περί τα 5 εκατ., ανάλογη με αυτήν της συνδεδεμένης που δόθηκε στους υπολοίπους, δηλαδή 10 ευρώ το ζώο. Διαφορετικά οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι περιοχές που δραστηριοποιούνται θα οδηγηθούν σε αφανισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ