ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10222021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Πρώτος στόχος πλέον η εξασφάλιση της εργασίας - Δυο απεργίες μέσα στον Οκτώβριο

Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκποίησή της, με πιθανότητα την απόλυση όλων των εργαζομένων, που είναι πάνω από 1.000. 
Οι συνδικαλιστές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θέλει να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια συζήτηση «πόσα θα πάρουν για να φύγουν»!

Το ΔΣ του Σωματείου ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας. Όλοι τόνισαν ότι το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση θέλει να τους απολύσει όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση παρουσίασε στη συνάντηση την πρόταση για ένα «πακέτο αποχώρησης», το οποίο θα δώσει στους απολυμένους ένα «κοινωνικό ταμείο», που θα… φτιάξει. Στην πράξη πρόκειται για μια αποζημίωση απόλυσης (χωρίς να έχει καθορίσει πόση θα είναι αυτή) που, ακόμα χειρότερα, θα δοθεί σε δόσεις παίρνοντας διάφορα ονόματα «έναντι», «επίδομα εργασίας», «επίδομα επανένταξης στην εργασία» κ.α.
Στόχος να απολυθούν οι 1.079 εργαζόμενοι που δουλεύουν απευθείας στη ΛΑΡΚΟ και πολλοί ακόμα που απασχολούνται σε αυτή μέσω εργολάβων. Η κυβέρνηση να πουλήσει πιο εύκολα τη ΛΑΡΚΟ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΓΕΙ "ΟΧΙ"
Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Πολίτη, μέλους του ΔΣ του Σωματείου και πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ήταν ξεκάθαρη: «Απορρίπτουμε το “κοινωνικό πακέτο” γιατί εμείς θέλουμε διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, και της εργασίας μας. Θέλουμε όλα τα κεκτημένα μας». Και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν την πρόταση του Σωματείου για δύο απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη.
Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης και δείχνοντας τη διέξοδο τόνισε: «Επίσημα συστήνεται “κοινωνικό ταμείο” για να απολυθούμε όλοι! Μετά από 56 χρόνια λειτουργίας βρέθηκε η κυβέρνηση, ο εργοδότης, να βγάλει έξω από τα σύρματα όλους τους εργαζόμενους! Και για να μας ξεγελάσουν μας λένε τι θα μας δώσουν από αυτά που δικαιούμαστε! Το κύριο είναι ότι δεν διασφαλίζεται ούτε μία θέση εργασίας. Και για αυτό στο ΔΣ αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε εξουσιόδοτηση δύο 24ωρων απεργιών, μία το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη και μία στο δεύτερο. Από αυτό το εργοστάσιο δεν θα μας βγάλει κανένας».
Επίσης ζήτησε από τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις φήμες ότι έχει βρεθεί ιδιώτης επενδυτής και ότι είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας. «Ας βγάλουν ανακοίνωση αυτοί που τα διαδίδουν αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ