ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Οι εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ ερωτούν: Πώς θα πληρωθούμε τον Φεβρουάριο;

Οι εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ ερωτούν: Πώς θα πληρωθούμε τον Φεβρουάριο;

Τι αναφέρει επιστολή τους προς τον Ειδικό Διαχειριστή 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, με επιστολή του προς την Ειδική Διαχείριση ΛΑΡΚΟ και τα αρμόδια Υπουργεία, ζητά την καταβολή των ημερομισθίων των εργαζομένων και την ενημέρωσή τους για τον σχεδιασμό που υπάρχει σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ κάτω από αυτές τις υγειονομικές συνθήκες:
 

Ο μήνας Φεβρουάριος τελείωσε και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν με ποιον τρόπο και υπολογισμό θα τους καταβληθούν τα ημερομίσθια.  Συγκεκριμένα σας ζητάμε να μας διευκρινίσετε γραπτώς με ποιον τρόπο θα υπολογίσετε και θα καταβάλλεται:

1.Τις  ημέρες που οι εργαζόμενοι ήταν προγραμματισμένα να δουλέψουν το ωράριο που έχει δηλωθεί στο εργάνη και απουσίαζαν επειδή ήταν επιβεβαιωμένοι  θετικοί στον covid 19 ή είχαν άμεση επαφή με θετικό κρούσμα  και μπήκαν σε καραντίνα σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίες ή σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που απαγόρευσε την έξοδο από την πόλη της Μαλεσίνας. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή όλου του ημερομισθίου που δικαιούνται, σαν να εργάζονταν, με τις ανάλογες προσαυξήσεις αν προβλεπόταν στο πρόγραμμα βαρδιών να εργαστούν  νύχτα ή αργία. 

2.Τις ημέρες που ήταν προγραμματισμένο να δουλέψουν σύμφωνα με το ωράριο που είχε δηλωθεί στο εργάνη και απουσίαζαν διότι ήταν αποκλεισμένοι  ή επειδή σταματήσατε την λειτουργία του εργοστασίου λόγω κακοκαιρίας. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή όλου του ημερομισθίου που δικαιούνται, σαν να εργάζονταν, με τις ανάλογες προσαυξήσεις αν προβλεπόταν στο πρόγραμμα βαρδιών να εργαστούν  νύχτα ή αργία.

3.Τις ημέρες της κακοκαιρίας όσοι εργαζόμενοι καθυστέρησαν να έρθουν στην εργασία τους θα πρέπει η καθυστέρηση να μην αφαιρεθεί από το ωράριό τους. Όσοι παρέμειναν στην εργασία τους εγκλωβισμένοι θα πρέπει να τους καταβληθούν οι ώρες υπερωρίας πέρα του οκταώρου και να μετρήσει και ο χρόνος που έκαναν στην διαδρομή, από την ώρα που έφυγαν από το εργοστάσιο, μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους.

4.Για τους εργαζόμενους που είναι σε κανονική άδεια και εκτός καραντίνας θα πρέπει να τους καταβληθούν τα ημερομίσθια σύμφωνα με το πρόγραμμα βαρδιών, σαν να εργαζόντουσαν, συμπεριλαμβανόμενο την καταβολή τυχόν προσαυξήσεων νυχτερινών ή αργιών. Οι διατάξεις του νόμου όπου βάζει τη ΛΑΡΚΟ σε ειδική διαχείριση δεν προβλέπει την περικοπή αποδοχών για τις ημέρες που εργαζόμενος είναι σε κανονική άδεια. 

5.Σας καλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για το σχεδιασμό σας όσο αφορά την διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ κάτω απο αυτές τις υγειονομικές συνθήκες.

6.Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία άμεσα να εγκρίνουν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος ενός μισθού για να αποφύγουν οι εργαζόμενοι την οικονομικοί χρεοκοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ