ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Στόχος η ανάσχεση της ανεργίας στη Β. Εύβοια

Στόχος η ανάσχεση της ανεργίας στη Β. Εύβοια

Αποδεκτές προτάσεις Ζεμπίλη στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής

Στην τεράστια οικολογική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν στα πόδια τους, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την «ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων».

Ο Βουλευτής Ευβοίας απευθυνόμενος προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, ζήτησε στοχευμένες δράσεις κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της περιοχής, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες μίας νέας αγοράς εργασίας. «Οφείλουμε να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου η Βόρεια Εύβοια να γίνει και πάλι ένας όμορφος και εύφορος τόπος με ακόμα πιο ισχυρό παραγωγικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Βούτσινο, να εξετάσουν την δυνατότητα ίδρυσης Εκπαιδευτικής Μονάδας Κατάρτισης (Δημόσιο ΙΕΚ) των Αγροτών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών, την βελτίωση των προϊόντων και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματός τους. 

 

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση της ΟΧΕ και την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδοτήσεων στον νέο επενδυτικό νόμο. Όπως ανέφερε, «με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο έχει δρομολογηθεί η προετοιμασία για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, μια ολοκληρωμένη ΟΧΕ, προκειμένου να υπάρξει μια ολιστική πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης για την περιοχή. Η ΟΧΕ θα εστιάζει στην καινοτομία, στην ήπιας μορφής ανάπτυξη, θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και θα προωθεί την κοινωνική συνοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούτσινος δεσμεύτηκαν για την τήρηση των μέτρων στήριξης.