ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Τα αιτήματα από το συλλαλητήριο

Τα αιτήματα από το συλλαλητήριο

Διεκδικήσεις της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αποτέλεσαν:

 

®    Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους. Να αυξηθούν τα σημεία μαζικής δειγματοληψίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων. 

Να επεκταθεί το ωράριο ώστε να καλύπτει και όσους εργάζονται το πρωί.

 

®    Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

o   Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε χώρους δουλειάς ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ. Ενίσχυση του προσωπικού στον ΕΟΔΥ, το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

o   Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Διάρκεια καραντίνας με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις «ανάγκες» της εργοδοσίας.

o   Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές.

o   Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

®    Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.  Ειδική πρόβλεψη για τους μετανάστες εργάτες και τον καταυλισμό στην Ριτσώνα ώστε να μην αποκλείονται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων, για επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

®    Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

®    Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην Χαλκίδα και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών

®    Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινών πρωτοβουλιών:

Ø  Συμφωνήθηκε από τα σωματεία που συμμετέχουν κείμενο που θα κατατεθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια για την αποφασιστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ø  Παρέμβαση στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη 26/1 για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και αντίστοιχα στην δευτεροβάθμια σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ø  Άλλες παρεμβάσεις όπως στο δήμο και την περιφέρεια για ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μέτρα στα μέσα μεταφοράς, ενίσχυση κινητών μονάδων ΕΟΔΥ.

Ø  Άλλες πρωτοβουλίες για οξυμένα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους όπως το κύμα της ακρίβειας, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς.