ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΡΗΤΙΝΗ ΣΤΟ 7ΕΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΡΗΤΙΝΗ ΣΤΟ 7ΕΤΕΣ

Αίρονται οι αποκλεισμοί και οι αδικίες με τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή 

Ο αγώνας του Σωματείου ρητινοκαλλιεργτών έφερε τελικά ένα πρώτο αποτέλεσμα. Όπως έγινε και επίσημα γνωστό, τελικά θα συμπεριληφθούν στο 7ετές Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ  όλοι οι ρητινοκαλλιεργητές, που στερήθηκαν της εργασίας τους, ανεξαρτήτως εάν είναι μέλη Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών.
Τι είχε αποφασιστεί; Από τους συνεταιρισμούς μπορούσε να συμμετέχει μόνο ένα μέλος κάθε οικογένειας, γεγονός που απέκλειε τα υπόλοιπα μέλη από το πρόγραμμα. 
Όμως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για την κρατική αρωγή κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, άρθηκε ο αποκλεισμός.
Έτσι, κατά το πρώτο εξάμηνο του προγράμματος θα ενταχθούν, σύμφωνα με την υφιστάμενη προκήρυξη, ρητινοκαλλιεργητές μέλη των ΔΑΣΕ και των Δασικών Αναγκαστικών Συνεταιρισμών. Ακολούθως, και στους επόμενους κύκλους θα ενταχθούν όλοι  οι ρητινοκαλλιεργητές, ανεξαρτήτως της ιδιότητας αυτής. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα, κατατίθενται το επόμενο διάστημα τροπολογία στη Βουλή η οποία θεραπεύει τις στρεβλώσεις και τους αποκλεισμούς.
 
"Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική εξέλιξη. Αυτοί οι άνθρωποι αδίκως είχαν αποκλειστεί και με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται σύντομα στη Βουλή θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Β’ κύκλο και να συνεχίσουν να δουλεύουν και να φροντίζουν το δάσος", υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης, που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης, επισήμανε ότι "αντικειμενικά, η κυβέρνηση τους τελευταίους 10 μήνες, από τότε που συνέβη αυτή η τεράστια φυσική καταστροφή, έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα. Έχει διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά και έχει στηρίξει πολλούς κλάδους. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να μην αδικηθεί η όλη προσπάθεια αυτή την ώρα, που είναι η κρίσιμη ώρα. Ο κόσμος περιμένει και πρέπει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, που θα έχει περάσει ένας χρόνος από την αποφράδα εκείνη ημέρα, να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων για όλους τους κλάδους".
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ