ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η Περιφέρεια να πάρει θέση για τη ΛΑΡΚΟ

Η Περιφέρεια να πάρει θέση για τη ΛΑΡΚΟ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μπασδέκης Κώστας, Χρονάς Τάσος & Καραβασίλη Λιάνα, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας στις στη Βουλή που επιτρέπει τις ομαδικές απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, ζητούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας να εκφράσει την αλληλεγγύη του και μαζί με τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια και να αγωνιστούν μαζί τους για την δικαίωση των αιτημάτων τους. 
Αναφέρουν συγκεκριμάνα:
 
- Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελούσε προαπαιτούμενο ώστε να υπάρξει -αν υπάρξει -ενδιαφέρον από ομίλους για να πάρουν τη ΛΑΡΚΟ χωρίς υποχρεώσεις.
 
- Αυτή η εξέλιξη αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιοχή της Στερεάς με επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά συνολικά στο λαό της περιοχής και αυτό γιατί:
 
·- Το αργότερο μέχρι τέλους του 2022 θα πρέπει να έχει απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να έχουν εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους όσοι εργαζόμενοι μένουν στους οικισμούς.
 
- Το μεγαλύτερο τμήμα τους θα μπει σε προγράμματα “γέφυρα” δηλαδή στα γνωστά προγράμματα διαχείρισης της ανεργίας τους, όπως αυτά που θα υλοποιούνταν στη Βόρεια Εύβοια για τους ρετσινάδες.
 
- Θα πληγούν από το σταμάτημα της παραγωγής, η οποία και σήμερα παραπαίει, διάφοροι κλάδοι και εργαζόμενοι, όπως οι εργολαβικοί εργάτες που θα απολυθούν άμεσα, οι μικροεργολάβοι, οι εργαζόμενοι στις αμμοβολές, οι επαγγελματίες της περιοχής που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα το μαρασμό των περιοχών αυτών.
 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας λέγει: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΛΑΡΚΟ σε παραγωγική λειτουργία και με όλους τους εργαζόμενους στη δουλειά, πλην των συνταξιούχων και αυτών που θέλουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν".
 
– Με την έλευση του ανάδοχου τα Σωματεία να διαπραγματευτούν συλλογικά και οργανωμένα και για όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και εργολαβικούς, τους όρους εργασίας, την κάλυψη των θέσεων εργασίας και των κατοικιών.
 
– Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη στους διαγωνισμούς ή καταλήξουν άγονοι, χωρίς αναδόχους, να μην κλείσει η επιχείρηση, αλλά να παρθούν τα αναγκαία μέτρα συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ με την ευθύνη του Κράτους.