ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Επιτυχημένες κινητοποιήσεις στο νομό αλλά και μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Καθολική ήταν η συμμετοχή της Εύβοιας στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης με αφορμή την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν των κινητοποιήσεων σε όλους τους Δήμους του νομού, είχαμε μετακίνηση εργαζομένων και στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αλλά και το δημόσιοι υπάλληλοι του Νομαρχιακού Τμήματος Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, αλλά και μέλη της παράταξης ΔΗΣΚΙ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς και εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
 
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας συμμετείχε την Τετάρτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, παρουσία όλων των σωματείων του Νομού\, θέτοντας μέσω της προέδρους της κυρίας Αγιοστρατίτη, τα παρακάτω αιτήματα: 
1. Τη θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμολήτοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
2. Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
3. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
4. Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
5. Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
6. Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγιειονομική και ενεργειακή κρίση.
7. Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 
Και η περιφερειακή παράταξη "Στερεά Υπεροχής" ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και συμμετείχε στις απεργιακές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε: "Δίπλα και μαζί με τους απεργούς, διαδηλώσαμε μαζικά κι αγωνιστικά, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που περιθωριοποιεί την κοινωνία και υπονομεύει τη Δημοκρατία. Αγώνας - Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αλλαγή."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ