ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ

Απειλούν να πάνε τα σκουπίδια τους στον Δήμο

Η Επιτροπή Αγώνα Οικισμών Πευκόδασος - Λιθοσωρός (Χαλκίδα) - Αλκυονίδες (Ερέτρια) και Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαλακώντα - Μπαρότα Χαλκίδας απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ερέτριας κ.Δημητρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Ερέτριας κ. Μπασινά θέτοντας θέματα του Δήμου όπως την τοποθέτηση κάδων και την αποκομιδή σκουπιδιών και το καθάρισμα των πλαϊνών των δρόμων (ασφαλτοστρωμένοι και μη) και των χωραφιών αγνώστων ιδιοκτητών.

Περισσότερα...

Τέσσερις σημαντικές μελέτες έργων ξεκινούν στην Κύμη

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής σχετικά με την έγκριση μελετών και την διενέργεια διαγωνισμών στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.

- Εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι διακήρυξης του έργου Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Πυρόπληκτων Κοινοτήτων ΔΕ Αυλώνος με προϋπολογισμό 492.000 ευρώ που αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τον Άγιο Γεώργιο με την διασταύρωση του δρόμου Ρολόι Κρεμαστός που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Περισσότερα...

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η Έλενα Βάκα περιγράφει τι έχει γίνει αλλά και τι μπορεί να γίνει λέγοντας: Υπάρχουν πια δυνατότητες

 
"Στον Δήμο Χαλκιδέων, για την εξυπηρέτηση των πολιτών έχουμε διαδικτυακό σύστημα επικοινωνίας και καταγραφής αιτημάτων, e-Kep, τηλεδιασκέψεις, δωρεάν παροχή wifi σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης ενώ σχεδιάζουμε ψηφιακά την πολιτική προστασία, την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού και την ορθότερη λειτουργία των υποδομών, κυρίως της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
 
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική και Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» στην Κόρινθο, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης",  ως συντονίστρια στη Θεματική Συνεδρία «Πρότυπες Ψηφιακές Εφαρμογές στις Δημόσιες Λειτουργίες των ΟΤΑ», η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Όπως εξήγησε πλέον στον 21ο αιώνα, "η τεχνολογία δεν τρέχει απλώς, αλλά ουσιαστικά εκτινάσσεται κι επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Την εργασία, την επικοινωνία, την ενημέρωση, ακόμα και την ψυχαγωγία. Ιδιαίτερα, όμως, η πανδημία είναι αυτή που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει επιβάλλει την προσαρμογή σε μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα. 
Και βέβαια, οι Δήμοι, οι Οργανισμού και τα Νομικά τους Πρόσωπα, που είναι στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να τρέξουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Όροι, όπως ψηφιακά πιστοποιητικά, τηλε-εργασία, τηλεδιασκέψεις, καθορίζουν πλέον τη λειτουργία των ΟΤΑ και προκρίνουν λύσεις, όχι μόνο προσωρινές σε σχέση με τους υγειονομικούς περιορισμούς, αλλά και μόνιμες που έχουν να κάνουν κυρίως με την εξάλειψη της περιττής γραφειοκρατίας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την άμεση ικανοποίηση των δημοτών".
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟΙ
Και συνέχισε η Έλενα Βάκα: "... Είναι αλήθεια ότι οι Δήμοι πλέον είναι ενεργοί παίκτες στο γήπεδο της ψηφιακής διακυβέρνησης κι ότι η Πολιτεία, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και της υποστήριξης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μας δίνει τα εφόδια για να αγωνιστούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η μετάβαση σε έναν ψηφιακό, ανοιχτό και συμμετοχικό Δήμο είναι πρόκληση για όλους μας".
- Με αφορμή την επίσκεψή της στην Κόρινθο, η Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ Διονύσιο, στα γραφεία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως.
 

Χωρίς Πολεοδομικό Σχέδιο παραμένει η Αμάρυνθος

Ο Δήμος Ερέτριας δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε την μελέτη του

Σαν να μην έγινε η εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Αμαρύνθου. 

Περισσότερα...

Σύγκρουση ΔΟΑΠΠΕΧ - Καλαθέρη για το θερινό Κινηματογράφο ΡΕΧ

Μετά την ματαίωση της συνεδρίασης του Δ.Σ. ΔΟΑΠΠΕΧ με τηλεδιάσκεψη, λόγω έλλειψης απαρτίας, έγινε κλήση ώστε να εγκριθεί η αποδοχή της ενοικίασης του χώρου όπου λειτουργούσε ο θερινός κινηματογράφος REX, με σκοπό την εκ νέου λειτουργία του. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ