ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Στον πρόεδρο της Βουλής η Αποκεντρωμένη Διοικ. Στερεάς

Στον πρόεδρο της Βουλής η Αποκεντρωμένη Διοικ. Στερεάς

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Ντίτορας, μαζί με τους υπόλοιπους έξι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με αφορμή και την συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ») – Ρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας ΦΟ.ΔΣ.Α.» και άλλες ρυθμίσεις.

Στη συνάντηση, εκτός από τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη, Αττικής Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Νικόλαο Παπαθεοδώρου, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη, Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κύριοι Αντώνιος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μορφίδης, καθώς και το μέλος της ίδιας Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Ιωάννης Γκιόλας.
Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την διοίκηση, την  οργάνωση και την λειτουργία του κράτους, καθώς και με τον ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στη σύγχρονη δημόσια διοίκηση, ενόψει και της Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Από την πλευρά τους οι Συντονιστές, κατά την επιχειρηματολογία τους, εστίασαν πρωτίστως και κατ’ ουσίαν στο ότι ο θεσμός που υπηρετούν διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του κράτους και εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολίτη και δημοσίου.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με θεσμικούς παράγοντες της χώρας.