ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10192019

Παρ, 18 Οκτ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ▶ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

▶ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου - Ομάδα  Πρωτοβουλίας Πολιτών: O δήμαρχος ευθύνεται για την καθυστέρηση

Διαστάσεις ανοιχτής σφοδρής σύγκρουσης έχει πάρει η υπόθεση της καθυστέρησης του μεγάλου έργου της ανάπλασης της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, η οποία κορυφώνεται σήμερα ώρα 8.15 το βράδυ με συγκέντρωση - κάλεσμα στην πλατεία Αγοράς από τον Δήμο.

Την ίδια στιγμή η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για  τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Αγοράς  (ΟΠΠοΔΕΔΑΧ) επιμένει ότι ο δήμαρχος ευθύνεται για την καθυστέρηση καθώς δεν δέχθηκε καμία βοήθεια όλο αυτό το διάστημα για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ούτε καν από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ που προθυμοποιήθηκε αφιλοκερδώς.
Ο κ. Παγώνης υποστηρίζει ότι ως Δημοτική Αρχή έχει κάνει από την πρώτη στιγμή της θητείας του, ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή την θλιβερή εικόνα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.
"Προσωπικά, λοιδορήθηκα, υπέστην κάθε λογής κριτική, ψευδείς κατηγορίες και επιθέσεις από όσους είχαν όφελος να μην προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο. Δεν έκανα πίσω, γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το πρόβλημα που αμαυρώνει όλο το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας" αναφέρει σχετικά.
Η ΟΠΠοΔΕΔΑΧ δεν παύει να καταγγέλει σε όλους τους τόνους ότι η άρνηση του Δημάρχου να κοινοποιήσει την υποβληθείσα "έκθεση" μόνο στο ΚΣΝΜ, δημιουργεί τεράστιες υποψίες για τις προθέσεις του Παγώνη αναφορικά με το μέλλον της Δημοτικής Αγοράς.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πάντως θα συμμετέχουν το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων στην Αθήνα, επρόκειτο να αποφασισθεί η έγκριση της οριστικής μελέτης του έργου.
 Το Κεντρικό Συμβούλιο όμως, μετά και από αίτημα της Ομάδας Πολιτών ΟΠΠοΔΕΔΑΧ, αποφάσισε την αναβολή του θέματος, λέγοντας ότι πρέπει να διενεργηθεί μία ακόμη αυτοψία στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.
Η αυτοψία αφορά σε έναν τοίχο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Αγοράς, στην πλευρά της οδού Νεοφύτου. Η νέα αυτοψία έχει  ως σκοπό να υποδείξει αν ο τοίχος θα πρέπει να γκρεμιστεί και να ανακατασκευαστεί στην αρχική του μορφή ή αν θα πρέπει να επιδιορθωθεί.
Παράλληλα η Ομάδα Πολιτών ζητούσε να δει τις σχετικές μελέτες, κάτι που μέχρι σήμερα  δεν κατέστη δυνατό.