ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η Ερέτρια δρομολογεί δυο μεγάλα στοιχήματα που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της και να ενισχύσουν την οικονομία της

Η Δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην Ερέτρια και κυρίως η ίδρυση Ναυτικής Σχολής μπορούν να αλλάξουν την Ερέτρια και να της δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή πνοή.

Τις καλές ειδήσεις έδωσε η ίδια η δήμαρχος κυρία Αλημπατέ λέγοντας: «Το Αρχαιολογικό Πάρκο προβλέπεται και με πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και με πρόταση του Περιφερειάρχη και με τη σκιά και την αγάπη του “ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” γιατί το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι για μας πυλώνας ανάπτυξης.
Έχουμε ενταχθεί στη διαδρομή φύση και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδος. Αυτή είναι μία πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και με οικονομική αξία διαδρομή για όλη την Περιφέρεια. Ένας κόμβος, πολύ βασικός. Ο πρώτος, είναι Ερέτριας-Χαλκίδας, ξεκινάει η διαδρομή από την Ερέτρια. Μέσα σε αυτό το σχεδιασμό έχουμε προχωρήσει στην Αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου. Μέσα από όλη αυτή τη ζύμωση τέθηκε στο τραπέζι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Ερέτριας και για ένα νέο και σπουδαίο πρόγραμμα, το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ερέτριας. Αυτό που θα ενοποιήσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μέσα στην Ερέτρια. Θα γίνουν διαδρομές, σημάνσεις κ.α Θα αλλάξει και η πόλη. Είναι λειτουργική σύνδεση του συνόλου των μνημείων όλων των αρχαιολογικών χώρων της πόλης της Ερέτριας. Υπογράφουμε με τον κ. Μπένο από το ΔΙΑΖΩΜΑ. Έχουν βρεθεί δύο χορηγοί για τη μελέτη μέσω του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και υπογράφουμε το αίτημα του για να αποπληρωθεί η μελέτη της ενοποίησης. Βασική προϋπόθεση, όπως έγινε και με το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας.»
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η κα Αλημπατέ αποκάλυψε ότι θα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την Ίδρυση Ναυτικής Σχολής στην Ερέτρια.
«Χθες ήρθε η Εγκύκλιος για μεταβολές Σχολικών Μονάδων. Εμείς στο επόμενο Δ.Σ θα πάρουμε απόφαση στο Δ.Σ για την Ίδρυση Ναυτικής Σχολής στην Ερέτρια. Δηλαδή, ΕΠΑΛ που θα έχει μία κατεύθυνση, τη Ναυτική Σχολή. Θα βγάζει πλοιάρχους και μηχανολόγους. Θεωρώ αν εγκριθεί φέτος, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα τελειώσει η διαδικασία, οι διευθυντές β’ βαθμιας Εκπαίδευσης καταχωρούν τα προγράμματα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2019-2020. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τις γύρω περιοχές. Να θυμίσω πως η Ερέτρια είχε την πρώτη Ναυτική Σχολή και τον Κωνσταντίνο Κανάρη. »