ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Παρ, 14 Αυγ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΙΑ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΡΙΑ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα 73 ακίνητα της πόλης που πήγαν στο Υπερταμείο, Μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΠΑ για το ΤΕΙ και δάνειο για την ανάπλαση της Παλαιάς Αγοράς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων συνεδριάζει τη Δευτέρα με τρία ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης. Πρώτο  θέμα τα 73 ακίνητα του τα οποία πέρασαν στο Υπερταμείο, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν.

Από τα ακίνητα αυτά, τα τέσσερα βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, δυο στην Δημοτική Ενότητα Ανθηδώνος και 66 στην Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων.
Πρόκειται για ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, αρχαιολογικοί χώροι αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις  της Χαλκίδας. Από τα 73 ακίνητα συνολικά, στον Δήμο Χαλκιδέων έχουν ήδη πιστοποιηθεί, μετά από έρευνα στο Κτηματολόγιο, τα παρακάτω δώδεκα:
– ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ” Κτήριο ΑΡΕΘΟΥΣΑ”
– ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ
-Αρχ, Χώρος οικόπεδο επί Οδού Αρεθούσης
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
-Κτήριο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
-ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
-Χώρος παλαιού Στρατοπέδου Πεζοναυτών
– Κτιριακό συγκρότημα ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
– Β’ Γυμνάσιο Αρρένων (Βούρκος)
-Ξενώνας Αξιωματικών ΣΠΧ
– Χώρος πίσω από το Νέο Διοικητήριο (περιοχή Τέννις)
– Χώρος Ι. Ναού Αγ. Μαρίνας
Δεν έχει γίνει γνωστό αν και πως μπορεί να αντιδράσει ο Δήμος σε αυτή την πρωτοφανή δήμευση της περιουσίας της πόλης. Αρκεί ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας; 
Δεύτερο σπουδαίο θέμα το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Δήμου Χαλκιδέων για τη δημιουργία  της  ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ. Θυμίζουμε ότι Χαλκίδα και Ψαχνά εγκατέλειψαν την απαίτηση της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας για Δελφικό Πανεπιστήμιο.
Τρίτο θέμα, η σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς χρηματοδότηση του έργου της δημοτικής αγοράς λόγω απροθυμίας λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Ακόμη περί επιλογής χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη λήψη δανείου ύψους 14.200.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου δημοτικής αγοράς .
* Πέραν των εν λόγω θεμάτων το Σώμα θα εκδόσει και ψήφισμα για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την παράταση ισχύος του νόμου 3869/2010 πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2018