ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ05252020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Να δοθεί στον Δήμο η "νεκρή" ζώνη του λιμανιού Χαλκίδας

Να δοθεί στον Δήμο η "νεκρή" ζώνη του λιμανιού Χαλκίδας

 

Την ανάγκη να αποδοθεί στον Δήμο Χαλκιδέων η χερσαία ζώνη, που δεν αξιοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μιλώντας σε εκδήλωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρέστη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην τελική φάση διαβούλευσης, που αφορά στο Γενικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Λιμένα Χαλκίδας και είχε την ευκαιρία να εκφράσει τη θέση του για την προοπτική του εμπορευματικού λιμένα, αλλά παράλληλα να επαναλάβει το αίτημα που έχει θέσει και στους αρμόδιους υπουργούς, να αποδοθεί στον Δήμο Χαλκιδέων η χερσαία ζώνη που δεν αξιοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο  Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει δικαίωμα από τον νόμο να παρεμβαίνει σε σημαντικά τμήματα της περιοχής, αφού αυτό έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Λιμένων και μάλιστα δεν έχει ούτε εκπρόσωπο στη διοίκησή του.
Τέλος, τόνισε ότι κάθε νέα πρόταση για μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας, θα πρέπει να προσβλέπει στην ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξή του.
Δεν μπορούμε, είπε ο Δήμαρχος, να σχεδιάζουμε επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια και να μην δημιουργούμε εγκαταστάσεις για μεγαλύτερη κίνηση, περισσότερα πλοία και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι οι παλιές εγκαταστάσεις του εμπορευματικού λιμένα, όταν αυτός μεταφερθεί, θα πρέπει να αποδοθούν στον Δήμο Χαλκιδέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ