ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Φθιώτιδα και Λαμία ανησυχούν ότι μπορεί η Χαλκίδα να γίνει "πρωτεύουσα" της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας.

Η Εύβοια έχει το 40% του πληθυσμού της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδος ενώ η Φθιώτιδα το 30%. Επιπλέον η Χαλκίδα βρίσκεται πάνω από 100 χιλιόμερτρα πιο κοντά στην πρωτεύουσα από την Λαμία. 
Τέλος οι δυο βασικοί υποψήφιοι για την Περιφέρεια δηλαδή οι Φ. Σπανός και Δ. Αναγνωστάκης είναι Ευβοιώτες. Να γιατί εκφράζονται φόβοι, ότι στο άμεσο μέλλον με τέτοια πρόσωπα στην ηγεσία της Περιφέρειας, είναι πιθανό να έχουμε αλλαγή της έδρας της.
Το θέμα τίθεται συστηματικά (σιωπηρά βέβαια), μέσα από τα κόμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά φορέων και δημοσίων προσώπων της Φθιώτιδας και συνεχίζεται παρά τις διαβεβαιώσεις ότι "τέτοιο θέμα δεν υπάρχει".
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δημοσιοποιήσεις ονομάτων υποψηφίων από τους βασικούς συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια ενώ γίνονται και εκδηλώσεις "πρώτης γραμμής" όπως αυτή του κ. Σπανού στην Λαμία παρουσία του αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη του νυν Περιιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, βουλευτών, ευρωβουλευτών (Κύρτσος) κ.α.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της περιφέρειας ανέρχεται σε 547.390 κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι η Λαμία που είναι η 17η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο στο οποίο κινούνται καθημερινά πολλές χιλιάδες άνθρωποι. Ωστόσο, μεγαλύτερη πόλη είναι η Χαλκίδα, η 9η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η μεγαλύτερη στην Στερεά με πληθυσμό 59.125 κατοίκους και με πληθυσμό του ευρύτερου Δήμου 102.222 κατοίκων.
Η περιφέρεια διαιρείται σε 5 περιφερειακές ενότητες και στην ουσία είναι γεωγραφικά τα εδάφη των αντίστοιχων πέντε νομών, δηλαδή της Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας με πρωτεύουσες τις Λιβαδειά, Χαλκίδα, Καρπενήσι, Λαμία και Άμφισσα αντίστοιχα. Η ενότητα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό είναι της Εύβοιας με 210.815 κατοίκους