ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ07022020

Πεμ, 02 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Στην υπόλοιπη Εύβοια εξαιρετικές παραλίες μένουν χωρίς τη διάκριση γιατί δεν είναι οργανωμένες και οι φορείς αδιαφορούν

 
Μόνον τρεις παραλίες της Εύβοιας πήραν φέτος Γαλάζια Σημαία παρά το γεγονός ότι το νησί μας έχει δεκάδες εξαιρετικές παραλίες, που θα μπορούσαν εύκολα να κερδίσουν αυτή την αναγνώριση, αν ήσαν σωστά οργανωμένες. 
Η Γαλάζια Σημαία δεν περιορίζεται στην καθαρότητα των νερών (που στην Εύβοια είναι δεδομένη) και στο φυσικό κάλος (επίσης...) αλλά απαιτούνται κι άλλα δεδομένα όπως η οργάνωση.

Η Γαλάζια Σημαία, απαιτεί την επίτευξη υψηλών προτύπων σε τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων: ποιότητα νερού, περιβαλλοντική διαχείριση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ασφάλεια. Μόνο αν υπάρχουν αυτά τα τέσσερα κριτήρια δίδεται η Σημαία. Εύκολα συμπεραίνει κανείς η Εύβοια ΔΕΝ έχει προχωρήσει στη συνολική οργάνωση των παραλιών της και τελικά τις αδικεί, αφού μόνο ο Δήμος Χαλκιδέων έχει σε όλο το νησί σωστά οργανωμένες παραλίες. Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι φαίνεται να αδιαφορούν για τη διάκριση αυτή.
Στην Εύβοια Γαλάζιες Σημαίες δόθηκαν λοιπόν σε τρεις ακτές του Δήμου Χαλκιδέων και πουθενά αλλού. Συγκεκριμένα στις:
Παραλία Αλυκές Δροσιάς 
Παραλία Αστέρια Χαλκίδας 
Παραλία Λευκαντί
Σημειωτέον ότι Γαλάζιες Σημαίες για το 2019 όπως ανακοινώθηκαν και φέτος, φέρνουν τη χώρα μας δεύτερη παγκοσμίως με 515 Ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού.
Η ανακοίνωση έγινε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.