ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ▶ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ

▶ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ

Καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα σε πολλούς Δήμους της Εύβοιας που κρίθηκε οριακά - Στην Χαλκίδα ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς

Στον Δήμο Χαλκιδέων ήταν πολύ μεγάλη η αποχή καθώς δεν πήγαν να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή συνολικά 39.251 ψηφοφόροι, δηλαδή περισσότεροι από όσους ψήφισαν. 
Η αποχή προβληματίζει παρά το γεγονός ότι παρατηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα, γιατί ειδικά στην Χαλκίδα εκκρεμούν μεγάλα θέματα που αφορούν το μέλλον της και η επόμενη δημοτική αρχή θα βρεθεί μπροστά σε προκλήσεις.

Φαίνεται ότι οι δημότες αφού ψήφισαν την πρώτη Κυριακή πρόσωπα για δημοτικούς συμβούλους, τη δεύτερη προτίμησαν να μην ασχοληθούν...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών λοιπόν, στην Χαλκίδα από τους 77.932 εγγεγραμμένους ψήφισαν μόλις οι 38.681.
Τα έγκυρα ήταν 37.069, τα άκυρα 615 και τα λευκά 997.
Μεγάλη αποχή είχαμε και στους άλλους Δήμους τη δεύτερη Κυριακή (όπως και στην Περιφέρεια):
m Στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου ψήφισαν συνολικά 17.667 από τους 33.959 εγγεγραμμένους.
m  Στο Δήμο Ερέτριας ψήφισαν συνολικά 7.641 από τους 13.316 εγγεγραμμένους.
m  Στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού ψήφισαν συνολικά 12.152 από τους 22.564 εγγεγραμμένους.
m Στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας ψήφισαν συνολικά 7.821 από τους 15.275 εγγεγραμμένους. 
m  Στο Δήμο Σκύρου ψήφισαν συνολικά 2.286 από τους 3.936 εγγεγραμμένους.  
Η μεγάλη αποχή επικράτησε σε όλη την Ελλάδα.  Μια εβδομάδα πριν, στις ευρωεκλογές,  η αποχή άγγιξε το 43%, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ψηφοφόροι απείχαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Στο μεταξύ, αναφορικά με την Εύβοια δεν έχουν αναρτηθεί ως τώρα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας οι επίσημες σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων για κανένα Δήμο.
Η καθυστέρηση εξηγείται, λόγω φόρτου εργασίας, και αφορά πολλά Πρωτοδικεία της χώρας. Μάλιστα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης «περί της ανάγκης παράτασης της αναστολής των εργασιών των Δικαστηρίων, ενόψει της ιδιαίτερης δυσκολίας της εκλογικής διαδικασίας και του μεγάλου αριθμού ενστάσεων από υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών εκλογών».
Αυτό σημαίνει παράταση στην αγωνία αρκετών προσώπων που η συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης κρίνεται από λίγες ψήφους, ενώ κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν στη συνέχεια ενστάσεις.
Σημειώνεται επίσης ότι η σταυροδοσία που ανακοινώνεται από το site της Περιφέρειας από κάθε Δήμο ενδέχεται να περιέχει λάθη και δεν αποτελεί επίσημη ενημέρωση.
 
Ενστάσεις - προθεσμίες 
Οι όποιες ενστάσεις θα ακολουθήσουν, πρέπει να γίνουν εφόσον προηγηθεί η επίσημη δημοσίευση (τοιχοκόλληση) του πίνακα των αποτελεσμάτων και παρέλθει το υποχρεωτικό 5ημερο που προβλέπει ο σχετικός νόμος και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εφτά (7) ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ