ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η μη ενημέρωση φέρνει ανησυχία στην Ριτσώνα

Η μη ενημέρωση φέρνει ανησυχία στην Ριτσώνα

Κοινή συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής ενότητας Αυλίδας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, για να συζητηθεί το προσφυγικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη γιατί εν αγνοία τους ξεκίνησαν εργασίες για την επέκταση του Κέντρου Προσφύγων της Ριτσώνας. Συγκεκριμένα, ακόμα ένα στην Ριτσώνα σχεδιάζεται να είναι έτοιμο στο τέλος Νοεμβρίου. 

Παράλληλα, αναζητούνται και εξετάζονται νέοι χώροι σε παλαιά στρατόπεδα, για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας.

Οι τοπικοί σύμβουλοι εναντιώθηκαν στο ενδεχόμενο εγκατάστασης και άλλων προσφύγων στην Ριτσώνα και απειλούν με κινητοποιήσεις.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι είχαμε ανακοίνωση των εργαζομένων στην Ριτσώνα που ανέφεραν: "Αυτή τη στιγμή στην Ριτσώνα φιλοξενούνται περίπου 900 άτομα, κάποια από αυτά από το Μάρτη του 2016, που άνοιξε το Κέντρο. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν εγκλωβισμένοι στη μέση του πουθενά, δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για τις κοντινές πόλεις, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας κ.α.
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς δεν παίρνουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα που τους παρέχονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα κ.α.»
Στη συνέχεια αναφέρονται στο δικό τους έργο, σημειώνοντας τα εξής:
«Μέσα σ’ αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες καλούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε 900 άτομα μόλις 7 άτομα προσωπικό, χωρίς βασικές ειδικότητες όπως γιατροί και διερμηνείς. Υπάρχει 1 γιατρός που δεν βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο Κέντρο και είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.
Δεν υπάρχει επαρκής μετακίνηση που να εξασφαλίζει τις διακομιδές στο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων. Επιπλέον στο χώρο δεν υπάρχει ούτε υποτυπώδης μορφή φύλαξης και ασφάλειας, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και πρόσφυγες να είναι σε μόνιμη βάση ακάλυπτοι.
Πρόκειται για μια κατάσταση που πλέον εκτιμάμε ότι είναι επικίνδυνη, αφού έχουμε να κάνουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας, χρόνιους πάσχοντες, έγκυες, ψυχιατρικά περιστατικά και ΑΜΕΑ που πολλές φορές μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Ζητάμε άμεσα:
Στελέχωση του προσωπικού με τις απαραίτητες ειδικότητες και άμεσες προσλήψεις.
Κρίνουμε απαραίτητη την πρόσληψη 1 Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου, 1 Παιδιάτρου, 1 γυναικολόγου και 4 Διερμηνέων που να καλύπτουν κάθε ειδικότητα και θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο χώρο.
Σταθερή εργασία και όχι διαρκής αβεβαιότητα με τρίμηνες συμβάσεις.
Άμεση κάλυψη σε φάρμακα, αναλώσιμα και λοιπό εξοπλισμό.
Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τον προσφυγικό πληθυσμό (πρόσβαση προς τα αστικά κέντρα, μόνιμες παροχές σε υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας).
Στήριξη του πληθυσμού που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του». Να σημειωθεί ότι και το ΚΚΕ έχει κάνει ερωτήσεις στη Βουλή και πρεμβάσεις για ελλείψεις στο προσφυγικό Κέντρο.