ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι10202020

Τρι, 20 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 2019

Η ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 2019

Οι μεγάλες φετινές καταστροφές ενεργοποιούν τους φορείς που ετοιμάζουν την αντιμετώπιση τους - Συνεδρίαση του Συντονιστικού

Το 2019 φεύγει με την Εύβοια να έχει καταγράψει ρεκόρ ζημιών από φυσικά αίτια όπως πυρκαγιές και πλημμύρες. Αυτός ο απολογισμός έχει ενεργοποιήσει τους φορεις, που έγκαιρα ετοιμάζουν άμυνες ώστε το 2020 η Εύβοια να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.
Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Εύβοιας, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Κελαϊδίτη.
Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της θερινής περιόδου 2019, καθώς και ο συντονισμός, ο προγραμματισμός και η λήψη προληπτικών μέτρων, για την αντιμετώπιση κινδύνων και αποκατάστασης καταστροφών από πλημμύρες – χιονοπτώσεις εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στην καταστροφική πυρκαγιά των Ψαχνών τον περασμένο Αύγουστο, όπου πάντως εκεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, απέδειξε για ακόμη μια φορά την αποτελεσματικότητα του. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η εκτενής προληπτική δράση της Π.Ε. Εύβοιας τους τελευταίους μήνες με έργα καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων, αλλά και ο προγραμματισμός αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού €1.6 εκ. στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, αφού ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους και παρουσία στη σύσκεψη, δήλωσε:
«Παρότι η Εύβοια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δύσκολους νομούς της Χώρας, σε συχνότητα και ένταση φαινομένων, οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα της Πολιτικής μας Προστασίας αποτελούν παράδειγμα καλής πρακτικής. Την κατάκτηση αυτή που ήρθε μέσα από τη συνεννόηση και εμπιστοσύνη που χτίσαμε μεταξύ μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να πάμε ένα βήμα παραπέρα, καθώς η κλιματική κρίση που είναι πλέον πραγματικότητα, πρέπει να μας βρει ακόμα πιο θωρακισμένους»
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης εξυπηρέτησης του Πολίτη και συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Π.ΣΤ.Ε. κύριος Θανάσης Καρακάντζας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κύριος Κώστας Γαβριηλίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.ΣΤ.Ε. κύριος Πολύζος Ζώης, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας κύριος Γιώργος Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κύριος Γιώργος Ψαθάς, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Αρχών, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων καθώς και σύλλογοι και ομάδες εθελοντών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ