ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η Έλενα Βάκα "τρέχει" το έργο με στόχο έναρξη εργασιών στο πρώτο εξάμηνο

Η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας - ενός έργου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία στο κέντρο της πόλης - πρέπει οπωσδήποτε να έχει γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. 
Αυτός είναι ο βασικός στόχος της Έλενας Βάκα η οποία φαίνεται να το έχει αποφασίσει.

Ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε λοιπόν να ενημερώσει τους δημότες σχετικά με την εξέλιξη του έργου “Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας καθώς και των επιφανειών της γειτνιάζουσας πλατείας Αγοράς". Ο χρόνος είναι κατάλληλος αφού έχουμε την έγκριση της οριστικής μελέτης του Δήμου Χαλκιδέων, από τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.
Αναφέρεται λοιπόν:
Α) Ανατέθηκε στις 13/5/19 σε εξωτερικό συνεργάτη, για την τεχνική και χρηματοοικονομική υποστήριξη για την ωρίμανση και ανάθεση του έργου, η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Στην παρούσα φάση τα τεύχη δημοπράτησης βρίσκονται στο στάδιο των διορθώσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων, τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν ολοκληρωμένα από τον ανάδοχο.
Β) Στις 20/6/2019 κατατέθηκε η αίτηση προέγκρισης της οικοδομικής άδειας. Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), ωστόσο η σχετική απαιτούμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) δεν είχε συνταχθεί.
Γ) Με την ανάληψη των καθηκόντων, το Σεπτέμβριο του 2019, η νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε στη σύνταξη της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κι ο φάκελος υποβλήθηκε στην οριστική του μορφή στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΧΩ).
Για την έκδοση ΑΕΠΟ από την ΠΕΧΩ, ύστερα από την οποία θα είναι δυνατή η έκδοση της οικοδομικής άδειας, για έργα υποκατηγορίας Α2, μετά τον έλεγχο πληρότητάς της, απαιτούνται κατά χρονική σειρά οι εξής διαδικασίες:

Αποστολή του φακέλου της ΜΠΕ προς τις υπηρεσίες και τους φορείς της Διοίκησης Δημοσιοποίηση της ΜΠΕ για την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης (προθεσμία 35 εργάσιμων ημερών)
Συλλογή γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της Διοίκησης και απόψεων του κοινού κι άλλων φορέων
Αξιολόγηση και στάθμιση γνωμοδοτήσεων κι απόψεων
Σύνταξη ΑΕΠΟ

Η Δημοτική αρχή, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό, με στόχο η δημοπράτηση να γίνει στο πρώτο 6μηνο του 2020.
Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης συμπαγούς περίφραξης με μεταλλικά πετάσματα στις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου αφενός να επιτευχθεί η προστασία του μνημείου κι αφετέρου να αποτραπεί η είσοδος εντός του χώρου, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των ατόμων που εισέρχονται σε αυτόν.