ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Σκεπτικισμός για τη μεταφορά των Φυλακών στο Πέι Δοκού

Σκεπτικισμός για τη μεταφορά των Φυλακών στο Πέι Δοκού

Επιφυλάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, για τη μεταφορά των Φυλακών σε χώρο που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, η Δήμαρχος  Έλενα Βάκα ενημέρωσε για τη  συνάντηση που έγινε στην Αντιπεριφέρεια και στην οποία συζητήθηκε η μεταφορά των φυλακών σε έκταση της Μητρόπολης στο Πέι Δοκού, την οποία προτίθεται να παραχωρήσει η Μητρόπολη για το σκοπό αυτό.

Η Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 600 ατόμων με όλες τις προϋποθέσεις. Παράλληλα ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο να κρατούνται στις φυλακές Χαλκίδας μόνο καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, κάτι που αντιμετωπίστηκε θετικά.
Ο Χρήστος Παγώνης ξεκαθάρισε ότι η μεταφορά των φυλακών είναι αναγκαία, επισήμανε όμως ότι εδώ και 50 χρόνια αποτελεί θέμα συζήτησης χωρίς να επιλύεται. Ζήτησε να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση για το θέμα και να μην αντιμετωπίζεται ως πυροτέχνημα που σύντομα θα σβήσει.
Ο Τάσος Καλαθέρης θεώρησε αδιανόητο το γεγονός ότι «ξύπνησε» ένα πρωί η Γ.Γ. του Υπουργείου και ήρθε στην Χαλκίδα να λύσει το πρόβλημα. Τόνισε δε ότι στο Πέι Δοκού υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι και δεν αποκλείεται να έχουμε τα ίδια προβλήματα με το νέο νοσοκομείο.
Επισήμανε επίσης ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Χαλκίδας, κάτι που έγινε και με το Διοικητήριο.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης είπε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ανάδειξη του προβλήματος, αλλά πρέπει να δούμε εάν υπάρχει ταμείο (χρήματα) και εάν μπορούν πράγματι να γίνουν οι φυλακές.