ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Παρ, 14 Αυγ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΝΙΣ ΕΩΣ ΣΟΥΒΆΛΑ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΝΙΣ ΕΩΣ ΣΟΥΒΆΛΑ

Ένα σημαντικό έργο αισθητικής ξεκινά ο Δήμος με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΛΝΕ - Πως εξασφάλισε τη χρηματοδότηση

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι την Σουβάλα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.
Η ευκαιρία δίνεται μέσα από την πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, στην οποία ο Δήμος ετοιμάζεται να υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση.
Για την ανάπλαση, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα απέστειλε ήδη σχετικό έγγραφο στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας, προκειμένου να αιτηθεί τις απαραίτητες ενέργειες για επανακαθορισμό των χερσαίων ζωνών της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού, καθώς το παραλιακό μέτωπο αποτελεί χώρο αρμοδιότητάς του.
 Στην επιστολή ανέφερε τα εξής:
“Λαμβάνοντας υπόψη την υποβαθμισμένη εικόνα (αισθητικής, προσβασιμότητας κλπ) του παραλιακού μετώπου από το Δασαρχείο μέχρι και τη παραλία Σουβάλας, αλλά και τις προοπτικές που θα προκύψουν για την περιοχή από πιθανό ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό (ανάπλαση παραλιακού μετώπου), με γνώμονα την ανάδειξη και ανάπλαση του αστικού χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς, παρακαλούμε:
α) για τις δικές σας ενέργειες για καθορισμό με χερσαία ζώνη του παραλιακού τμήματος του Β. Ευβοϊκού, από Δασαρχείο έως Φάρο Κακής Κεφαλής, στο οποίο υφίστανται λιμενικές εγκαταστάσεις, και
β) για τη σύμφωνη γνώμη,
προκειμένου, ο Δήμος Χαλκιδέων αξιοποιώντας την πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, να υποβάλει πρόταση με θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής από Τένις μέχρι Σουβάλα, χώρος αρμοδιότητας σας, που αποτελεί σημαντικό τμήμα της θαλάσσιας προβολής της πόλης της Χαλκίδας στο Β. Ευβοϊκό".
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας, σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, δήλωσε σύμφωνος ως προς την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και διασφάλισε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.