ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Κινήσεις για αξιοποίηση της Σχολής Δημοκρίτου

Κινήσεις για αξιοποίηση της Σχολής Δημοκρίτου

Το μέλλον της πάλαι ποτέ ξακουστής σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»,  βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου φιλόδοξου κύκλου εργασιών, που ανοίγουν για το σκοπό αυτό και μέσα από συντονισμένη συνεργασία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, η Αναπτυξιακή Ευβοίας και το Επιμελητήριο Ευβοίας.

Ο νέος αυτός κύκλος εργασιών ξεκίνησε ήδη, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα επικοινωνίας και με κοινό γνώμονα την ανεκτίμητη προσφορά του Δημοκρίτου στην Τεχνική Εκπαίδευση και στην τοπική και εθνική Οικονομία έως και το 1988 όπου και διέκοψε τη λειτουργία του, με την πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Κελαΐδίτη, τον Προέδρο της Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Κούκουζα Ευάγγελο και τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γεροντίτη Ιωάννη.
Κατά την εν λόγω συνάντηση και με κοινό σκοπό όλων, την -κατά το δυνατόν- ορθότερη  αξιοποίηση της σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» που ανήκει στο Επιμελητήριο Εύβοιας, με σκοπό το μεγαλύτερο όφελος για τον τόπο, συζητήθηκαν τα πρώτα βασικά θέματα, όπως αυτό της χρηματοδότησης, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
Για το εν λόγω θέμα, θυμίζουμε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας είχε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας μεταξύ του προέδρου του Φορέα Γιάννη Γεροντίτη με τους Σταμάτη Βολιώτη πρόεδρο Γενικού Τμήματος ΕΚΠΑ, Κώστα Παπαδόπουλο, Αντιπρόεδρο Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ και Αντώνη  Μπαλντούκα, Μέλος Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ.
Στην εν λόγω συνάντηση πέραν των θεμάτων που εξετάστηκαν αναφορικά με την πραγματοποίηση πρωτοβουλιών για τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με το εκπαιδευτικό σύστημα, ως άμεση προτεραιότητα της συνεργασίας τέθηκαν θέματα αξιοποίησης της Σχολής του Δημοκρίτου.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν θέματα λειτουργίας όπως και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια σχολή που εφάρμοσε στην πράξη και με τρόπο  πρωτοποριακό, τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική περίοδο για τον τόπο.