ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ - ΣΤΕΡΕΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ - ΣΤΕΡΕΑ

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Περιφέρειας με στόχο την αντιμετώπιση της έξαρσης

Ανησυχία στην Εύβοια μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ δύο κρουσμάτων στο νησί. Πρόκειται για 28χρονο από την Χαλκίδα και 63χρονης αλλοδαπής από τη Νέα Αρτάκη, για τους οποίους έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.
Αυτά τα κρούσματα κορoνοϊού που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της Επικράτειας τα τελευταία 24ωρα, φέρνουν ως αναγκαιότητα την αύξηση επιπέδου ασφαλείας. Στόχος η προστασία τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των ευπαθών ομάδων.
Τα παραπάνω τέθηκαν σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με τη συμμετοχή αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.
Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:
· Επιβεβαίωση κάλυψης όλου του προσωπικού της ΠΣτΕ με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) και ιδιαιτέρως όσων στελεχών έρχονται σε επαφή με το κοινό.
·  Αυστηροποίηση των ελέγχων εισόδου στα κτίρια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
·  Εντατικοποίηση των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια της ΠΣτΕ και της ΕΛΑΣ σε χώρους συνάθροισης κοινού με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και εν τέλει της δημόσιας υγείας.
·  Συνέχιση της ταχείας και αποτελεσματικής διαχείρισης των τυχόν κρουσμάτων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τα Νοσοκομεία και τους Δήμους της Περιφέρειας για την ιχνηλάτηση, τη διενέργεια τεστ, τη μεταφορά και την απομόνωση ή απομάκρυνση των κρουσμάτων, ώστε να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.
·  Ειδική μέριμνα για τη διαχείριση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές.
Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και η εξάπλωσή του πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη την άνοιξη, υπό πιο αντίξοες συνθήκες. Πλέον έχουμε γνώση, εμπειρία, υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό, όμως δε μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι πολίτες της, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ασφαλεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ