ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΗΛΩΣΕ 300.000 "ΑΟΡΑΤΑ" ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΗΛΩΣΕ 300.000 "ΑΟΡΑΤΑ" ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά αφού οι δηλώσεις κρυφών τετραγωνικών συνεχίζονται χωρίς πρόστιμα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Σχεδόν 300.000 τετραγωνικά μέτρα δήλωσαν ιδιοκτήτες της Χαλκίδας στην σχετική πλατφόρμα της Κέντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες της Χαλκίδας είχαν δηλωμένα 850.728 τ.μ. 
Μέχρι πριν λίγες ημέρες δηλώθηκαν άλλα 290.002 τ.μ. αυξάνοντας τη συνολική επιφάνεια σε 1.145.730. τ.μ.

Ο αριθμός των τετραγωνικών θα μεγαλώσει κι άλλο, δεδομένου ότι μέχρι 30 Νοεμβρίου αυτά τα μέχρι πρότινος "αόρατα" τετραγωνικά μπορούν να δηλωθούν εύκολα και ηλεκτρονικά χωρίς κανένα πρόστιμο. Από την 1η Οκτωβρίου κάθε δήλωση κρυφών τετραγωνικών θα έχει και πρόστιμο.
Οπως προκύπτει και από τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΚΕΔΕ μέσω της πλατφόρμας, χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες –εκ των οποίων οι τρεις ήταν οι μήνες της καραντίνας– για να αποκαλυφθούν σε όλη τη χώρα περισσότερα από 36 εκατ. τ.μ.
Ιδιοκτήτες ακινήτων που εμφανίζονταν στους δήμους της χώρας ότι είχαν συνολική επιφάνεια 102 εκατ. τετραγωνικών με νεώτερες δηλώσεις τους αύξησαν την αθροιστική επιφάνεια των ακινήτων τους στα 138 εκατ. τετραγωνικά ή κατά 35%.

Η ΧΑΛΚΙΔΑ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Σε 46 δήμους έχουν αποκαλυφθεί πάνω από 200.000 έως 500.000 τετραγωνικά ανά δήμο. Μια είναι και η Χαλκίδα όπως δείχνουν οι αριθμοί. Εκτός από τα απόλυτα νούμερα, εντυπωσιάζουν και τα ποσοστά. Το μέσο ποσοστό αύξησης ανά τη χώρα διαμορφώνεται στο 35% (ποσοστό που έχει η Χαλκίδα).
Το ποσοστό, προκύπτει από τη σύγκριση των τετραγωνικών που εμφανίζονταν μέχρι τώρα στον ΔΕΔΔΗΕ (και κατά συνέπεια των δήμων) και των τετραγωνικών που δηλώθηκαν οικειοθελώς από τους ιδιοκτήτες ύστερα όμως από τη διασταύρωση των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου της εφορίας.
Το ισχυρό κίνητρο που έχει ωθήσει περίπου 1,6 εκατ. ιδιοκτήτες να δηλώσουν την επιφάνεια των ακινήτων τους, είναι η διασφάλιση ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για όλη την περίοδο μέχρι και το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται και από τα πρόστιμα αλλά και από τις προσαυξήσεις, οι οποίες φτάνουν ακόμη και στο 200% ειδικά για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
AΚΌΜΗ, η διασταύρωση είναι πολύ εύκολη και γίνεται άμεσα, καθώς οι πλατφόρμες του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ (πλατφόρμα Ε9) είναι συνδεδεμένες σε πραγματικό χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταβολή που γίνεται στο Ε9, εμφανίζεται αυτόματα στην πλατφόρμα των δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ