ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Ο Δήμος θα παραστεί ως πολιτική αγωγή - Μάχη στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Μάχη δόθηκε την π. Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, για το αν θα παραστεί ο Δήμος ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση πληρωμής έργων "που και δεν έγιναν αλλά κόστισαν 2,5 εκατ. ευρώ".
Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν λείπει ούτε  ένα ευρώ και πως απλώς χρειάστηκε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία για να γίνουν τα έργα.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής, θα αποφάσιζε και για τον ορισμό νομικών για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών, δεδομένου ότι α) Υπάρχει αμοιβή 30.000 ευρώ που έπρεπε να εγκριθεί και β) Η δίκη ξεκινά σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Όπως είναι γνωστό στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν χαθεί από τον Δήμο και τα Νομικά πρόσωπα, σημαντικά ποσά με διάφορους τρόπους.
Κυρίως όμως με έργα που καταγγέλλεται ότι δεν έγιναν ποτέ αλλά πληρώθηκαν. Η πρόταση τελικά πέρασε στην ψηφοφορία με ισοψηφία (11-11) με την ψήφο του προέδρου, η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις, ισοψηφίας, υπερισχύει και έτσι υπερψηφίστηκε.

ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Ο Δήμος λέγει ότι οφείλει να κάνει ότι πρέπει ώστε να επιστραφούν αυτά τα ποσά περίπου 2,5 εκ. € στον Δήμο και στις επιχειρήσεις και τα άλλα Νομικά πρόσωπα. Τονίζει επίσης ότι η υπεράσπιση αυτών των συμφερόντων του Δήμου και η προσφορά Υπηρεσιών προς τους πολίτες, είναι οι βασικές υποχρεώσεις όλων των στελεχών του Δήμου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημάρχων, οι οποίοι έχουν ορκιστεί για αυτές τις υποχρεώσεις.
Καταγγέλλεται ότι υπήρξε προσπάθεια να μην περάσει η πρόταση στο δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή ότι είχαν γίνει πολλές συνεννοήσεις, ώστε να μη περάσει η πρόταση για τον ορισμό των Νομικών εκπροσώπων του Δήμου. Έγινε μια προσπάθεια να στερηθεί ο Δήμος της Πολιτικής Αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ