ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ξεκινά η δημοπράτηση της Δημοτικής Αγοράς

Ξεκινά η δημοπράτηση της Δημοτικής Αγοράς

Έλενα Βάκα: Προσπάθησαν όλοι - Χρ. Παγώνης: Το έργο πολεμήθηκε

Ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων προχθές, Τρίτη η Διακήρυξη Δημοπράτησης του έργου “Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας”.
Το έργο της Δημοτικής Αγοράς δημοπρατείται με ανοιχτή διαδικασία για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω των ορίων του Ν. 4412/2016. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 και ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
“Η δημοπράτηση του έργου της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών της παρούσας αλλά και όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών των τελευταίων 25 ετών.
 Ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Χαλκίδας μπαίνει στην τελική του ευθεία, έχοντας πλέον σίγουρο και σταθερό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης”, δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗ
"Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη χαρά, την έναρξη της διαδικασίας του Δημόσιου Διαγωνισμού για την ανάπλαση και ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της παρακείμενης Πλατείας. Ενός Θεμελιώδους Ιστορικού και ταυτόχρονα Αναπτυξιακού έργου, που θα αλλάξει τόσο την εικόνα της περιοχής του Κέντρου όσο και τη λειτουργία της πόλης της Χαλκίδας ευρύτερα", δήλωσε ο πρώην δήμαρχος κ. Χρ. Παγώνης. Είπε ακόμη:
"Αυτό το σημαντικό έργο οραματιστήκαμε σαν Δημοτική Αρχή αμέσως μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τον ΣΕΠ 2014.
Αφού ολοκληρώσαμε τις δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες για το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της τότε Αντιπολίτευσης και σημερινής Δημοτικής Αρχής που καταψήφισε σε όλα τα στάδια τις πρωτοβουλίες μας και προέβη σε κάθε δυνατή ενέργεια για να αποτρέψει την κατασκευή του έργου, ολοκληρώσαμε την σύνταξη των μελετών και τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, εξασφαλίσαμε τις αναγκαίες πιστώσεις και με έτοιμο τον σχετικό φάκελο, η σημερινή Δημοτική Αρχή δημοπράτησε το έργο.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ
Το έργο αυτό πολεμήθηκε λυσσαλέα και από ομάδα συμπολιτών μας που βρήκαν, δυστυχώς, συμμάχους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της τότε Αντιπολίτευσης και οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να πολεμήσουν το συγκεκριμένο έργο της Δημοτικής Αρχής 2014 – 2019 και τον δήμαρχο Χρήστο Δ. Παγώνη, τον οποίο συχνά –πυκνά κατήγγειλαν στην Δικαιοσύνη, γιατί, όπως ισχυρίζονταν, «ήθελε να καταστρέψει το Μνημείο με τα σχέδια που προετοίμαζε».
Η συκοφαντία και η προσπάθεια ακύρωσης του έργου, ευτυχώς δεν πέρασε. Η αλήθεια έλαμψε.
Είμαστε για ακόμη μια φορά περήφανοι για τις επιλογές μας...".