ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Στις άμεσες προτεραιότητες της Έλενας Βάκα η μεταστέγαση ΕΕΕΕΚ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Τι συζητήθηκε σε συνάντηση με Χατζηγιαννάκη

Το ζήτημα της μεταφοράς του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού τμήματος σε νέα έκταση είναι από τα στοιχήματα της κυρίας Έλενας Βάκα.
Η δήμαρχος Χαλκιδέων, θεωρεί, ότι είναι αδήριτη η ανάγκη της μεταφοράς των παιδιών από τις τωρινές συνθήκες των λυομέων (που κρατούν χρόνια...). Για αυτό τον λόγο έχει έρθει σε άμεση επαφή με τη διοίκηση της Περιφέρειας, για τυχόν χρήση κτήματος, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ή σε άλλη δημοτική έκταση, τόσο για την προσωρινή στέγαση όσο και για την ανέγερση νέου σχολείου.
Σημαντικό θέμα είναι και η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Υπηρεσιών στην Π.Υ. Χαλκίδας που έχει έναν από τους πιο μεγάλους και δύσκολους τομείς ευθύνης, είναι ξεπερασμένες. Το κτιριακό πρόβλημα έχει γίνει διαχρονικό, αφού το παλαιό κτήριο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει της αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας. Δεν είναι λειτουργικό, δεν χωράει άλλους  πυροσβέστες (σήμερα είναι πάνω από 110)..
Τα παραπάνω τέθηκαν σε μια συνάντηση ουσίας της Δήμαρχου Χαλκιδέων, με τον βουλευτή του νομού κ. Μ. Χατζηγιαννάκη ο οποίος πραγματοποιεί επαφές με τους τους δημάρχους της Εύβοιας.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Αντικείμενο της συνομιλίας Βάκας - Χατζηγιαννάκη, ήταν και τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών της Χαλκίδας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του δεύτερου Lockdown.
Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της εκκίνησης των αντιπλυμμηρικών έργων, αλλά και της οργάνωσης της πολιτικής προστασίας των Δήμων, λόγω των έντονων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας και ειδικότερα στην Εύβοια.
“Μία επανάληψη της πρόσφατης τραγικής εμπειρίας, με τις πλημμύρες του καλοκαιριού στον νομό μας, θα αποφευχθεί μόνο εάν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών καταστροφών, και σε αυτό το σχέδιο οι Δήμοι οφείλουν να πρωτοστατήσουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηγιαννάκης.