ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση από σήμερα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά σε κάτι σημαντικό: Στην εκπόνηση ενός πλήρους Σχεδίου, το οποίο θα βελτιώσει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, περιορίζοντας παράλληλα τη ρύπανση του περιβάλλοντος. 
Το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο βασίζεται στην επιδίωξη για μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα σε ήπιες μορφές μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στόχο έχει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Λόγο επ΄ αυτού έχουν και οι φορείς και οι δημότες. Από σήμερα Τετάρτη λοιπόν, ο Δήμος Χαλκιδέων, θέτει τη διαμόρφωση του Σχεδίου σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις από φορείς και πολίτες.
Όλες οι απόψεις θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του Σχεδίου. Η παρουσίαση του Σχεδίου θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, σήμερα ώρα 11:00 το πρωί, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου.
Παράλληλα, μετά τη λήξη της ζωντανής μετάδοσης, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και θα είναι διαθέσιμη προς προβολή.
 Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Κατάθεση απόψεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων και η διαμόρφωση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες κινητικότητας. Οι παρεμβάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αύξηση του χώρου και της ποιότητας των υποδομών που διατίθενται για πεζούς και ποδηλάτες, δηλαδή πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων και ελεύθερων χώρων καθώς και τη βελτίωση του δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέσω της αύξησης δρομολογίων, πυκνότητας γραμμών, βελτίωσης ασφάλειας και άνεσης, προκειμένου να μειωθεί η χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου.