ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ▶Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Όχι άλλους πρόσφυγες

▶Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Όχι άλλους πρόσφυγες

Η μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Ερέτριας απασχόλησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερέτριας στην τηλεδιάσκεψη συνεδρίασή του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Ανδρουλάκης, ανέγνωσε το κείμενο – ψήφισμα, με το οποίο επισημαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση και εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων το κείμενο – ψήφισμα αναφέρει ότι στο Δήμο Ερέτριας αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται ήδη 900 περίπου πρόσφυγες, ποσοστό που ανέρχεται στο 6,9% αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου, όταν η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν να μην ξεπερνάει το 1%. Την ίδια στιγμή που οι βασικές υποδομές, όπως της καθαριότητα και της υγείας, δεν είναι επαρκείς. Ενώ και η αστυνόμευση είναι ελλιπής. «Η συνεχής και υπέρμετρη εγκατάσταση προσφύγων καλλιεργεί συνθήκες συνεχής υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού» επισημαίνεται στο κείμενο – ψήφισμα με το oποίο συμφώνησαν  όλες οι δημοτικές παρατάξεις.
Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Δημητρόπουλος αφού χαρακτήρισε μείζον και ακανθώδες το ζήτημα υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να ασκηθεί πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό να τηρήσει τη δέσμευσή του και μέχρι το τέλος του έτους να έχει αποσυμφορηθεί ο Δήμος και να φιλοξενεί πρόσφυγες στο ποσοστό που του αναλογεί κι όχι περισσότερους, όπως συμβαίνει τώρα.