ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ετσι πρέπει να προχωρήσει η Στερεά Ελλάδα και το 2021

Ετσι πρέπει να προχωρήσει η Στερεά Ελλάδα και το 2021

Ενημέρωση των Δημάρχων από τον Φ. Σπανό για το Περιφερειακό Πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε η 12η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την παρουσίαση του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2021-2025 από τον Περιφερειάρχη, κ. Σπανό.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, που δεν αποτελούν Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του, τους συμμετέχοντες Δημάρχους και τα Μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου , χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να παρουσιάσει στους Δήμους, μέσω της Π.Ε.Δ., το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και να διεξαχθεί ο χρήσιμος αυτός διάλογος.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανός, ανέλυσε τα σημαντικότερα σημεία του ΠΠΑ και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και τις κύριες επιδιώξεις. Επεσήμανε μάλιστα πως η συνδρομή των Δήμων θα είναι καθοριστική για να υπάρχει απρόσκοπτη υλοποίηση.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης αναφέροντας: «Το Πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και στοχευμένο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεταξύ μας άψογη συνεργασία και οι στόχοι θα επιτευχθούν. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα στρατηγικής σημασίας, όπως μεγάλα οδικά έργα, παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας, κλπ. Επίσης, θα πρέπει να προβλεφθεί διακριτή χρηματοδότηση για τη συντήρηση της εσωτερικής οδοποιίας των Δήμων καθώς με τα προβλεπόμενα, από τη ΣΑΤΑ, κονδύλια αδυνατούμε να έχουμε σε καλή κατάσταση το δίκτυό μας. Η δρομολογούμενη, από την Κυβέρνηση, τροποποίηση του νόμου δημοσίων συμβάσεων (Ν. 4412/2016) θεωρώ ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια μας. Τέλος, θεωρούμε ότι το ΠΠΑ συνοδευόμενο από ένα μεγαλύτερο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ – ΕΣΠΑ) θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην Περιφέρειά μας, για αυτό και το διεκδικήσαμε σθεναρά και ακούγεται ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα για το θέμα».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα συμμετέχοντα Μέλη και τους Δημάρχους, με τις οποίες τέθηκαν θέματα όπως η ανάγκη πρόβλεψης τεχνικής βοήθειας προς τους Δήμους για την ωρίμανση έργων, η στόχευση σε έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών, η στήριξη της οικονομίας λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία, η προώθηση πράσινων επενδύσεων κ.α.
Ο Περιφερειάρχης, κ. Σπανός απάντησε σε ένα προς ένα τα ερωτήματα, δείχνοντας βούληση για την επίλυση όλων των τεθέντων ζητημάτων. «Τα ζητήματα που θέσατε κινούνται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είτε μέσω του ΠΠΑ, είτε από άλλες πηγές χρηματοδότησης θα δουλέψουμε και θα διεκδικήσουμε μαζί στοχευμένες λύσεις. Η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας». Τέλος, ο Περιφερειάρχης, επιβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο της ΠΕΔ σχετικά με το ΠΕΠ, ανέφερε ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ