ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ή ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ Ή ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ή ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ Ή ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ο Δήμαρχος Ερέτριας Ι. Δημητρόπουλος ρίχνει το γάντι στην ΕΤΑΔ για το Παζονήσι

Μονόδρομος η συνεργασία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων (Πεζονήσι) δηλώνει ο Δήμαρχος Ι. Δημητρόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο δήμος πληρώνει ετησίως συνολικά περίπου 200.000€ χωρίς να εισπράττει ενώ ο χώρος έχει μετατραπεί επί 14 χρόνια σε σκουπιδότοπο. 
Υποσχέθηκε επίσης ότι για το Νησί όλα θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες και ανοικτή διαβούλευση.
Μιλώντας στον Evripos 90 o κ. Δημητρόπουλος εξήγησε ότι ζήτησε από την αντιπολίτευση αν συμφωνεί για την συνεργασία με την ΕΤΑΔ. Και συνέχισε: 
«Το Νησί των Ονείρων έχει τρία θετικά. Εμείς, σα δήμος, έχουμε 18,5 στρέμματα, 27 έχει η ΕΤΑΔ και το γύρω –γύρω στην παραλία είναι η Κτηματική Υπηρεσία. Πρέπει να πάμε μαζί για να αξιοποιηθεί το Νησί, θυμίζω ότι 2012 που είχε προσπαθήσει ο κ. Βελέντζας να το κάνει τον είχε σταματήσει η ΕΤΑΔ».

Η Κτηματική Υπηρεσία όπως δήλωσε στη συνέχεια ο δήμαρχος, παραχωρεί τις παραλίες στους δήμους. Με μία προϋπόθεση ότι οι εκτάσεις της Κτηματικής θα πρέπει να συνορεύουν με αυτές του δήμου.

«Εδώ δε συνορεύουμε. Είναι τρεις ομόκεντροι κύκλοι. Εμείς είμαστε στον εσωτερικό κύκλο. Στο μεσαίο είναι η ΕΤΑΔ και γύρω γύρω είναι η Κτηματική. Που σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε συνέχεια με την Κτηματική. Άρα, πως θα μας το παραχωρήσει;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα 3,5 εκ ευρώ που έχουν καταλογιστεί στο Δήμο Ερέτριας από το ξεκαθάρισμα στο Νησί των Ονείρων χωρίς όπως είπε ακόμα να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των Ορκωτών. Από το 1992 έως το 2008 όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, άφησαν χρέος που θα περάσει τα 4 εκ. Για το χρέος αυτό, ο δήμος πληρώνει το χρόνο 180.000€ αμαρτίες παρελθόντων ετών και χωρίς στα ταμεία του να μπαίνει ένα ευρώ. 

Ο κ Δημητρόπουλος απάντησε στη συνέχεια σε αυτό που ακούστηκε για «ξεπούλημα» του Νησιού των Ονείρων ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε ότι από ότι είχε διαπιστώσει ο ίδιος δεν υπήρχε επαφή τα προηγούμενα χρόνια Δήμου με την ΕΤΑΔ. «Ήρθαμε σε επαφή και είπαμε για να προχωρήσει αυτό το πράγμα πρέπει να συνεργαστούμε. Αλλιώς δεν θα πάρουμε τίποτα, ούτε εμείς ούτε η ΕΤΑΔ».

«Με την αξιοποίηση του Νησιού θα έχει έσοδα ο δήμος και θα μπορούμε να ξεχρεώνουμε και τα χρέη του. Γιατί τώρα πληρώνουμε τα 180.000€ και πληρώνουμε και επιπλέον 20.000€-30.000€. Σε ότι αφορά τη συνεργασία με την ΕΤΑΔ για αρχή έχουμε βάλει 50-50 αλλά μπορεί να το συζητήσουμε. Όλα θα έρθουν στη διαβούλευση» κατέληξε ο δήμαρχος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ