ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΠΌ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΑ 2.0"

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΠΌ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΑ 2.0"

Συνάντηση Σπανού - Σκυλακάκη για την ιστορική ευκαιρία που έχει η Περιφέρεια μας

Μια πρώτη συζήτηση για τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα πρέπει να λάβουν η Εύβοια και η Στερεά από το μεγάλο ευρωπαϊκό οικονομικό σχέδιο ενίσχυσης της χώρας είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός την π. Δευτέρα, σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.
 
Εύβοια και Στερεά έχουν μεγάλες ανάγκες σε υποδομές, (η Εύβοια δεν έχει για παράδειγμα ούτε δρόμους), σε σχέδιο ανάπτυξης, σε ενίσχυση των σημαντικών οικονομικών δράσεων όπως ο αγροτικός τομέας, στην τουριστική ανάπτυξη με εξωστρέφεια κ.α. Πρόκειται για μια ιστορικής έκτασης ευκαιρία για την Περιφέρεια Στερεάς που απαιτεί οργανωμένο σχέδιο, συνεννόηση με όλους τους Δήμους (και λοιπούς φορείς) και φυσικά πίεση στην κεντρική εξουσία ώστε να εξασφαλιστούν τα ποσά που πρέπει.
 
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να μοχλεύσει κοινοτικούς πόρους συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ και να θέσει τα αναπτυξιακά θεμέλια της χώρας.
 
Υπουργός και Περιφερειάρχης συζήτησαν διεξοδικά τις δράσεις του προγράμματος και ανέλυσαν όλα τα πεδία άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 
Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στους κρίσιμους αναπτυξιακούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και σε αυτούς της «πράσινης μετάβασης», αλλά και της «ψηφιακής μετάβασης».
 
Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης δεσμεύθηκαν για περαιτέρω συνεργασία, προκειμένου να εξειδικεύσουν τους στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος της Περιφέρειας από τους άξονες του προγράμματος.
 
Μετά τη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη για την παραγωγική συζήτηση που είχαμε επί του σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο στοχεύει να φέρει τη χώρα στη νέα εποχή. Στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, πρέπει να είναι και θα είναι η Στερεά Ελλάδα!»