ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

Η Χαλκίδα υλοποιεί σειρά έργων που καθυστερούσαν επί χρόνια περιγράφοντας μια ιδιαίτερη παρακμή 

Η κουλτούρα της αδράνειας φαίνεται να παραμερίζεται στην Χαλκίδα. Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, που στερούσε από τους δημότες το δικαίωμα στο όνειρο, η πόλη είδε το νέο της Νοσοκομείο να λειτουργεί.
 Στη συνέχεια να ξεκινά η υψηλού συμβολισμού ανάπλαση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς. Και τώρα, Περιφέρεια και Επιμελητήριο να ετοιμάζονται να εντάξουν στην λειτουργία και την αισθητική της πόλης την Σχολή Δημόκριτου. Και τα τρία έργα καθυστερούσαν αδικαιολόγητα επί πολλά χρόνια.
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης βρέθηκαν χθες στον χώρο της Τεχνικής Σχολής του Δημόκριτου και υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την δημοπράτηση του έργου που αφορά την ανακαίνιση της σχολής και την αξιοποίηση της.
 
Θυμίζουμε ότι Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταθεσει τις δικές της προτάσεις στη διαβούλευση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ανασύσταση του «Δημόκριτου», της ιστορικής τεχνικής σχολής της Χαλκίδας.

Ο στόχος είναι να ανασυσταθεί ο Δημόκριτος, με νέους σύγχρονους όρους για δράσεις και δομές όπως:

  • Ερευνητικό κέντρο
  • Θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων
  • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
  • Σχολή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Συνεδριακό κέντρο
 
Το Επιμελητήριο επίσης έβγαλε σε διαβούλευση το έργο ζητώντας προτάσεις από πολίτες και φορείς. Είχε δε τονίσει την ανάγκη εξειδικευμένοι πλέον σε κάποιο αντικείμενο νέοι της περιοχής, να μπορούν να βγαίνουν από τη Σχολή του Δημοκρίτου είτε από το ΕΠΑΛ, με ένα ή δύο χρόνια έξτρα επιμόρφωση και εξειδίκευση, ώστε να απορροφούνται από μεγάλες εταιρείες της περιοχής μας. 
 
Ο κ. Σπανός δήλωσε: "Βρεθήκαμε σήμερα στο αδειανό κτίσμα του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ”, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη για να υλοποιήσουμε τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, να ζωντανέψουμε ξανά αυτό το χώρο.
 
Συμμετείχαμε στο σχεδιασμό για την αναβίωση του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και σήμερα προχωρούμε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Επιμελητήριο Εύβοιας, ώστε να τρέξει και η διαδικασία για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος.
 
Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και των τευχών δημοπράτησης και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιηθεί ένα έργο με τεράστιο αντίκτυπο στην πόλη της Χαλκίδας, αλλά και στην τοπική οικονομία της Εύβοιας και όλης της Στερεάς Ελλάδας".