ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ: Όλοι πολεμούσαν την ανάπλαση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ: Όλοι πολεμούσαν την ανάπλαση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

Ο πρώην δήμαρχος θυμίζει τον οδικό χάρτη που φέρνει το έργο πλέον σε υλοποίηση

Ένα έργο που βρισκόταν μονίμως στις καλένδες, φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί στην θητεία της Έλενας Βάκα. πρόκειται για την πλήρη αποκατάσταση και επανένταξη στην πόλη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. 
Ο κ. Χρ. Παγώνης θέλησε να πάρει θέση γι αυτό και σε κείμενο που δημοσιοποίησε μεταξύ άλλων αναφέρει: 
 
- Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Παγώνη αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Σεπτέμβριο 2014. 
 
- Την εποχή εκείνη υπήρχε το απόλυτο κενό, για το συγκεκριμένο έργο. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν απορριφθεί. Από την τραγική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής 1999- 2002 που προέβλεπε την αντιπαροχή μέχρι την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής 2002-2006, που απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
- Από τον χώρο της Αγοράς τον Οκτώβριο του 2014 απομακρύναμε 60 τόνους απορρίμματα τα οποία διαχρονικά είχαν συγκεντρωθεί εκεί, χωρίς ποτέ κανένας και καμία αρμόδια Αρχή να έχει δείξει ενδιαφέρον για την απομάκρυνσή τους. Περιφράξαμε το οικόπεδο της Δημοτικής Αγοράς, κατεδαφίσαμε όλες τις πρόσθετες κατασκευές και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινήσαμε την προσπάθεια αποκατάστασης.
 
- Στην προσπάθεια μας αυτή, δυστυχώς, στάθηκαν απέναντι Βουλευτές του Νομού καθώς και μία ομάδα πολιτών οι οποίοι ήταν εναντίον σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για την αποκατάσταση της Δημοτικής αγοράς, με την δικαιολογία ότι ο Δήμος με τα σχέδια του την καταστρέφει. 
 
- Κόντρα σε όλους τα σχέδια αυτά εγκρίθηκαν πανηγυρικά και επανειλημμένα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων μνημείων και το Υπουργείο Πολιτισμού.
 
- Καίρια, αποφασιστική στάση του τότε Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Λάμπρου Γκάνη του οποίου η παρέμβαση και η νομική τεκμηρίωση για την νομιμότητα της διαδικασίας που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή κατά την εξέλιξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ήταν καθοριστκή. Χωρίς την δική του θετική εισήγηση κατά την κρίση της νομιμότητας η Δημοτική αγορά θα παρέμενε για χρόνια ένα ερειπωμένο κουφάρι στο Κέντρο της Πόλης.
 
- Εξίσου σημαντική και η συμβολή του κ. Γιάννη Λάμπρου, εκπροσώπου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ερέτριας – Αμαρύνθου, ο οποίος με την θετική του ψήφο έδωσε την πλειοψηφία και εγκρίθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης του Έργου.
 
- Η σημερινή Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Έργων ως μέλη της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν σε όλες τις φάσεις τα σχέδια για την Δημοτική Αγορά. Όταν δε εισήχθη το θέμα της έγκρισης των προσχεδίων για την Δημοτική Αγορά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
- Ο Αντιδήμαρχος έργων κος Γουρνής, όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης των Σχεδίων, υπέβαλε προσφυγή για την ακύρωση της ανάθεσης του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου με το αφήγημα της έλλειψης νομιμότητας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο για πάνω από 5 μήνες.
 
- Το τραγικότερο:  Ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Δ. Παγώνης είναι κατηγορούμενος ότι δεν φρόντισε για την Προστασία του Μνημείου της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Ομάδας που πολέμησαν με φανατισμό τα σχέδια Αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς που συνέταξε ο Δήμος μέσω Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.