ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Απόφαση για Παιδική Χαρά “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΡΔΩΝΗΣ”

Απόφαση για Παιδική Χαρά “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΡΔΩΝΗΣ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, εγκρίθηκε ομόφωνα η ονοματοδοσία της νέας παιδικής χαράς, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.

Η παιδική χαρά, με προδιαγραφές για παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα φέρει το όνομα «Αλέξανδρος Δαρδώνης», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μικρό ήρωα που στέλνει ακόμη και σήμερα το μήνυμα “Να θυμάσαι: Θα ξαναβγεί ο ήλιος”.
 
Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από ώρα 11:00 έως κι ώρα 14:00 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.
 Ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα προς το Δημοτικό Συμβούλιο:
 
«Ο Αλέξανδρος Δαρδώνης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2004.
Μητέρα του η Ματίνα Κυριάκου από την Χαλκίδα και πατέρας του ο Κώστας Δαρδώνης από τα Ιωάννινα.
 
Ο Αλέξανδρος σε ηλικία 6 ετών κλήθηκε να αφήσει τα παιχνίδια του και να παλέψει με τον καρκίνο. Ένα σάρκωμα είχε εξαπλωθεί στον αριστερό του μηρό. Έδωσε σκληρό αγώνα και νίκησε. Πέρασαν 5 χρόνια όταν ο καρκίνος επέστρεψε πιο επιθετικός, αυτή την φορά στην σπονδυλική του στήλη. Οι γονείς του στην προσπάθεια τους να τον σώσουν, μετέβησαν στην Αγγλία, εξαντλώντας όλα τα μέσα.
 
Για έναν ολόκληρο χρόνο ο Αλέξανδρος υπεβλήθη σε αναρίθμητες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος και να κατευνασθούν οι πόνοι του. Μέσα στην περιπέτεια του ο Αλέξανδρος αποφάσισε να δημιουργήσει μια κονκάρδα -καρφίτσα, ως παράσημο ανδρείας για όλα τα παιδιά που νοσούν. Οδηγούσε το αμαξίδιο του από δωμάτιο σε δωμάτιο και καρφίτσωνε με τιμή, το παράσημο του στους συναγωνιστές του, όχι μόνο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Αγγλίας. Συγχρόνως ο Αλέξανδρος προσκάλεσε τους ενήλικες να αγοράσουν την κονκάρδα έναντι μικρού αντιτίμου και το ποσό που συγκέντρωσε το προσέφερε στο Χαμόγελο του παιδιού.
 
Ο Αλέξανδρος που έδινε σκληρή και άνιση μάχη με την αρρώστια, έγινε το σύμβολο της ελπίδας για τα παιδιά αυτά, διαλαλώντας το μήνυμα του:
 
Να θυμάσαι: Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Ο Αλέξανδρος έφυγε από τη ζωή, στις 16-12-2017, σε ηλικία μόλις 13 ετών.
 
Κληρονόμο του ονείρου του άφησε την μητέρα του, Ματίνα Κυριάκου, η οποία μέσα από συνεχείς φιλανθρωπικές δράσεις βοηθάει τους συναγωνιστές του Αλέξανδρου.
Με την ονοματοδοσία της Παιδικής Χαράς ΑΜΕΑ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας σε: Παιδική Χαρά “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΡΔΩΝΗΣ”, τιμούμε τον μικρό ήρωα Αλέξανδρο, αλλά και κάθε παιδί που αναγκάζεται να παλέψει, να πολεμήσει και να γίνει ήρωας, ενώ ήθελε να είναι μόνο παιδί….».