ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αναπλάσεις, σχολεία, γέφυρες, πολιτισμός, κτηνοτροφική μονάδα κ.α.

Η λαβωμένη Εύβοια απαιτεί τα έργα αποκατάστασης των πολλαπλών καταστροφών που έχει υποστεί, αλλά και αυτά που της έχουν στερήσει. 
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο αξιολογείται η περιοδεία που πραγματοποίησε την π. Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, προκειμένου να επιβλέψει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, τα οποία υλοποιούνται με στόχο τη θωράκιση της βόρειας Εύβοιας, αλλά και την ανασυγκρότηση του τόπου.
 
Στο πλαίσιο της περιοδείας, η απαρίθμηση των έργων και οι επαφές με τους φορείς απεδείχθησαν σημαντικές. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:
 
- Ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για έργο εκτιμώμενης δαπάνης ύψους 2.500.000€, το οποίο προετοίμαζε την προηγούμενη περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας και η μελέτη ολοκληρώνεται σύντομα.
- Παρέλαβε και μαζί με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά παρέδωσε στους μαθητές, το έργο επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, προϋπολογισμού 400.000€, το οποίο ολοκληρώθηκε. Στο νέο κτίριο συνολικού εμβαδού 188,14 τ.μ. δημιουργήθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
- Επισκέφθηκε την «Πορτάρα» στο Κυμάσι του Μαντουδίου, όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα για την ασφαλή διέλευση προς το λιμάνι. Πρόκειται για έργο το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
- Ενημέρωσε κατοίκους της Κερασιάς για το σχεδιασμό ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους και της έκθεσης απολιθωμένων θηλαστικών. 
- Ενημέρωσε επίσης κτηνοτρόφους, από την ευρύτερη περιοχή, για το σχεδιαζόμενο σφαγείο βόρειας Εύβοιας.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συναντήθηκαν με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Βασίλη Κωνσταντίνου (Αγίου Αιδηψού), Βαγγέλη Τριανταφύλλου (Γουβών), Γιώργο Αντωνίου (Παππάδων), Δημήτρη Μαργαρίτη (Κερασιάς), Αλέξανδρο Ευσταθίου (Αχλαδίου), Δημήτρη Λάμπρου (Μαντουδίου), Θεόδωρο Κέρη (Ροβιιών) και Γιάννη Τριανταφύλλου (Λίμνης).
 
Συναντήθηκαν, επίσης, με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, μεταξύ των ο οποίων ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιδηψού Σπύρος Σταματίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης, η Δέσποινα Μαραβέλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λ. Αιδηψού, η Ιωάννα Ανυφιώτη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λίμνης και άλλοι.
 
ΣΠΑΝΟΣ: Η Β. ΕΥΒΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
 
«Δουλεύουμε καθημερινά για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας και επιστρέφουμε σε αυτό τον τόπο με κάθε ευκαιρία για να δούμε την πορεία των έργων μας, αλλά κυρίως για να συναντήσουμε τους φορείς και τους πολίτες μιας κοινωνίας που δοκιμάστηκε, αλλά με την ψυχική της δύναμη και σκληρή δουλειά προχωρά μπροστά και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.
 
»Ανακοινώσαμε τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης. Παραδώσαμε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, το ολοκληρωμένο έργο επέκτασης του σχολείου τους, και επισκεφθήκαμε την «Πορτάρα» στο Κυμάσι Μαντουδίου, όπου θα κατασκευάσουμε γέφυρα για την ασφαλή διέλευση προς το λιμάνι.
»Στην Κερασιά, ενημερώσαμε τους κατοίκους για την ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους, και της έκθεσης απολιθωμένων θηλαστικών, αλλά και για το σχεδιαζόμενο σφαγείο βόρειας Εύβοιας. Στις Ροβιές, τη Λίμνη, τα Λουτρά Αιδηψού, το Αχλάδι και τους Παπάδες συναντήσαμε Προέδρους Κοινοτήτων, εκπροσώπους ξενοδόχων, εμπόρων, αγροτών και κτηνοτρόφων και κυρίως πολίτες, για να ακούσουμε προβλήματα, προτάσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις για ζητήματα έργων, αποζημιώσεων, αρωγής, τουριστικής προβολής και όχι μόνο. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να προσφέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
 
ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ
 
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Το χτίσιμο της βόρειας Εύβοιας είναι μια συλλογική προσπάθεια, ένας μαραθώνιος που πρέπει να κερδίσουμε μέτρο μέτρο με πολύ υπομονή, σχέδιο, σκληρή δουλειά. Η χθεσινή μας παρουσία στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, πάντα με τη συμπαράσταση των Δημοτικών Αρχών και των συμπολιτών μας, αποτελεί -δίπλα στις αμέτρητες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κάθε ανοιχτό μέτωπο- το μοναδικό δρόμο για να συνεχίσουμε με κριτήριο τις ανάγκες των ανθρώπων της βόρειας Εύβοιας, το βηματισμό μας προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξεχνούμε, δεν τα παρατάμε, το αντίθετο, βλέποντας τους ανθρώπους που πόνεσαν περισσότερο από όλους μας να μην εγκαταλείπουν τη μάχη και να μας χαμογελούν, συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερη δύναμη».
- Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Αναγνώστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πατσιούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ