ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ 4,4 ΕΚ ΕΥΡΏ ΑΠΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ 4,4 ΕΚ ΕΥΡΏ ΑΠΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πως ο Δήμος Χαλκιδέων προσπαθεί να μην δανειστεί για την αποπεράτωση της Δημοτικής Αγοράς

Η Δημοτική Αγορά θα γίνει σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται σε δημιουργία Open Mall.
 Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η Έλενα Βάκα απαντώντας σε αιτιάσεις του κ. Καλαθέρη, ο Δήμος επεδίωξε να βρει πηγή χρηματοδότησης για το ποσό της συμμετοχής του Δήμου, το οποίο φτάνει περίπου στα 4.400.000 ευρώ, προκειμένου να απαλλαγεί από τον δανεισμό. 
 
Έτσι, κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στην πρόσκληση ΑΤ06 στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση», για να λάβουμε το ποσό της συμμετοχής του Δήμου από το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο.
 
Στην ίδια πρόταση υπέβαλλε και τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, το οποίο είναι έργο ανάπλασης και μόνο, οδών και πεζοδρόμων του εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας και συγκεκριμένα των οδών:
 
1. Περικλέους Σταύρου
2. Αντωνίου
3. Νεοφύτου
4. Κριεζώτου
5. Γαζέπη
6. Παπαδημητρίου
7. Παπαναστασίου
 
Αυτά τα δύο έργα, πρώτον η Δημοτική Αγορά και δεύτερον η ανάπλαση των ανωτέρω οδών, εντελώς διακριτά έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση και, σύμφωνα με ενημέρωση, έχουν περάσει θετικά και από την αξιολόγηση της αρμόδιας Επιτροπής. Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει σχετικά: 
 
"Ειδικά για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, τονίζουμε ότι είναι έργο, το οποίο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προσπαθήσει δύο φορές ανεπιτυχώς να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Η εμφάνιση τους στην υποβληθείσα πρόταση ως ένα ενιαίο έργο και αυτά ως δύο υποέργα, είναι επιβεβλημένη, καθώς στη συγκεκριμένη πρόταση, βάσει των όρων της πρόσκλησης του «Αντώνης Τρίτσης», έπρεπε να εμφανιστεί ένα έργο με υποέργα. Με συνδετικό κρίκο και μόνο ότι και τα δύο έργα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, υποβάλλαμε την πρόταση, για να πετύχουμε τη χρηματοδότηση.
 
Το έργο της Δημοτικής Αγοράς, ήδη υλοποιείται και γίνεται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και ο συμβατικός προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 7.400.00 ευρώ. Η χρηματοδότηση που έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα είναι το ποσό των 3.000.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ για το υπόλοιπο ποσό ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προεγκεκριμένο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 
Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, διευκρινίζουμε επίσης, αν και είναι ευρέως γνωστό, ότι η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει καταστήματα πρωτογενούς τομέα – γης και θάλασσας, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, σύμφωνα πάντα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι χώροι αυτοί θα δημοπρατηθούν για μίσθωση ο καθένας ξεχωριστά, μετά την ολοκλήρωση του έργου.
 
Τέλος ενημερώνουμε ότι, το έργο προχωρά με κανονικούς ρυθμούς και μέσα στο χρονικό πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα χαροποιήσει τους δημότες και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους".