ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ

Ξεκάθαρη στάση από την Έλενα Βάκα σε απάντηση της στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η πάγια θέση της ΠΟΕ ΟΤΑ να μην εργάζονται στους Δήμους ιδιώτες έφερε και δημόσια σύγκρουση με τον Δήμο Χαλκιδέων. 
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατήγγειλε την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ότι μεθοδεύει την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα ιδιωτικά-εργολαβικά συμφέροντα.
 
Ανέφερε μάλιστα ότι η Δήμαρχος Χαλκιδέων "προτείνει ως καινοτομία και μοναδική λύση την κινητή μονάδα από ιδιώτη παρά το γεγονός ότι, ομολογεί την επιβάρυνση των Δημοτών με τουλάχιστον διπλάσια Δημοτικά Τέλη, τα οποία θα προστεθούν στους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος"
 
Άμεση ήταν η απάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων. Η Δήμαρχος χαρακτηρίζει την ανακοίνωση «παντελώς απαράδεκτη, ανυπόστατη και εσφαλμένη» και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι:

«Είναι γνωστό σε όλους και βέβαια και στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ότι οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη συλλογή των απορριμμάτων, ενώ τη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.).

Στην περίπτωση του Δήμου Χαλκιδέων, τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει ο Περιφερειακός Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας και σε περίπτωση που παύσει η λειτουργία του και για την περαιτέρω διαχείριση των απορριμμάτων.

Και μάλιστα στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας δεν εξυπηρετείται μόνο ο Δήμος Χαλκιδέων, αλλά και οι Δήμοι Κύμης – Αλιβερίου, Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας και Καρύστου.

Για το λόγο αυτό στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας, δεν εργάζονται δημοτικοί υπάλληλοι, και μάλιστα από τη σύσταση του ΦΟΔΣΑ, εδώ και χρόνια, η λειτουργία του ΧΥΤΑ ανατίθεται από τον ΦΟΔΣΑ σε εργολάβο.

Από αυτό και μόνο είναι σαφές ότι, οποιαδήποτε λύση προκριθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, ΔΕΝ θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργαζόμενων στον Δήμο της Χαλκίδας.»

Σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών, που προαναγγέλλει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Δήμαρχος σημειώνει ότι:

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας, παρά την οικονομική κρίση που περνούν όλοι οι Δήμοι της χώρας, δεν προτίθεται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, όπως ρητά και κατηγορηματικά έχει δεσμευτεί η Δήμαρχος. Και κάθε προσπάθεια και παρέμβασή μας, κινείται στην κατεύθυνση αυτή.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ