ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ... ΔΕΗ;

O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ... ΔΕΗ;

Αδιανόητη απόφαση λέγει το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα του και για την Πειραιώς

Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Κύμης – Αλιβερίου συνεδρίασε και με ψήφισμα του θεωρεί αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του καταστήματος πωλήσεων της ΔΕΗ στην πόλη του Αλιβερίου. 
Σε ότι αφορά το πιθανό κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη, ο Δήμος αναφέρει στο ψήφισμα του ότι αν η διοίκηση της Τράπεζας προβεί σε αυτή την κίνηση, ως δήμος θα αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την εν λόγω Τράπεζα.
 
Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου, έχει την μεγαλύτερη έκταση από όλους τους Δήμους της Εύβοιας με 804 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Προήλθε από την συνένωση πέντε (5) πρώην Δήμων και έχει (47) Κοινότητες και (111) οικισμούς. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 28.437 (απογραφή 2011) και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος μετά την Χαλκίδα.
 
Η ΔΕΗ μετά την ίδρυσή της κατασκεύασε τις δύο (2) πρώτες μονάδες στο Αλιβέρι την δεκαετία 1950 με παραγωγή 40 MWη κάθε μια και καύση λιγνίτη. Αυτό ήταν το πρώτο ενεργειακό κέντρο, το οποίο και σήμερα εξακολουθεί να είναι ενεργό, ενώ εξυπηρετεί και τα αιολικά πάρκα της ευρύτερης περιοχής, με την μεταφορά του παραγόμενου ρεύματος στο κέντρο της χώρας.
 
Οι αποστάσεις από την Κύμη στη Χαλκίδα είναι περισσότερο από 80 χλμ., ενώ από το Αλιβέρι η απόσταση είναι 47χλμ.. Η απόσταση του Αλιβερίου από την Κάρυστο είναι 72χλμ. ενώ η απόσταση της Κύμης από την Κάρυστο είναι 96χλμ. ( ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Καρύστου είναι 12.180, απογραφή 2011).
 
Από το Αλιβέρι εξυπηρετείται σημαντικός αριθμός κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αμαρύνθου (7000 κάτοικοι) του Δήμου Ερέτριας, αφού η απόσταση Αλιβέρι-Αμάρυνθος είναι 18χλμ. αλλά και επίσης σημαντικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων του Δήμου Καρύστου. Πρόβλημα σοβαρό δημιουργείται και στην Σκύρο (πληθυσμός 3000 κατοίκων) της οποίας η σύνδεση με την Εύβοια, στην οποία ανήκει, γίνεται με την Κύμη.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση κατάργησης του καταστήματος πωλήσεων του Αλιβερίου και αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
 
Τέλος το Σώμα περιμένει από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να διαψεύσει τις φήμες ή να αναθεωρήσει την όποια κατ αρχήν απόφασή της για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Κύμη, η οποία πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. "Σε αντίθετη περίπτωση την οποία απευχόμαστε, ως Δήμος αλλά και ως τοπική κοινωνία οδηγούμαστε στο να σταθμίσουμε και αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με την εν λόγω τράπεζα", αναφέρει το ψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ