ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Αναπτυξιακό αδιέξοδο βιώνει σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς

Αναπτυξιακό αδιέξοδο βιώνει σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς

Σε ποια σημεία κάνει σχετική κριτική η Κατερίνα Μπατζελή

Με αφορμή τις πρόσφατες  αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, η επικεφαλής της παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελή κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι κάνει απλή διαχείριση των ζητημάτων και οδηγεί σε αναπτυξιακό αδιέξοδο την Περιφέρεια. 
Ακόμη η κυρία Μπατζελή υποστηρίζει:
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) συνεχώς μειώνεται, δεν υπάρχει κανονική ροή των χρηματοδοτήσεων των  υπό εκτέλεση ή και ολοκληρωμένων έργων, δημιουργώντας κραδασμούς όχι μόνο στους αναδόχους αλλά  και στους ίδιους τους συμπολίτες που δεν έχουν αποζημιωθεί από τις φυσικές καταστροφές.
  • Η  υλοποίηση των έργων και η χρηματοδότηση τους βάσει της ετήσιας στήριξης της Περιφέρειας από τους κεντρικούς πόρους που φθάνουν τα  13.200.000 ευρώ, θα χρειαστεί μια δεκαετία και βαλε… για να ολοκληρωθούν, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τα 235 εκ. ευρώ.  
  • Η περιβαλλοντική προστασία μάλλον δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της ΠΑ όταν στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό και στις Θεσμοθετημένες χρήσεις γης περιορίζεται το να εγκρίνει την γενικολογία των κανονιστικών διατάξεων.
  • Η υγιεινή ασφάλεια των πολιτών και της κυκλικής οικονομίας φαίνεται ότι  κωλυσιεργεί τόσο από Κυβερνητικές σκοπιμότητες όσο από αδυναμίες της ΠΑ ,που τελικά οδηγούν σε αδιέξοδο την διαχείριση των απορριμμάτων-στερεών, υγρών και βιοαποβλήτων.
  • Η  ΠΑ προωθεί τον Τουρισμό μέσω εκθέσεων αλλά δεν ασκεί τον θεσμικό της ρόλο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες λειτουργιάς των Ιαματικών Πηγών-Θεραπευτηρίων, όπως εκείνων της Υπάτης ,που θα μπορούσε να στελεχωθούν με διαδικασίες που θα αναλάμβανε  μεταβατικά η Περιφέρεια.