ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΩΣ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΩΣ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τουρισμός, προστασία περιβάλλοντος, ψηφιοποίηση, υποδομές, Εκπαίδευση, φέρνουν τη νέα εποχή κατά τον Φάνη Σπανό

Το πολυσύνθετο τουριστικό προφίλ της Στερεάς Ελλάδας με τους Δελφούς, τις Θερμοπύλες, με φυσικές ομορφιές και προορισμούς για όλο το χρόνο, από τα Χιονοδρομικά Κέντρα του Παρνασσού και του Βελουχίου μέχρι τις παραλίες και τα θρησκευτικά προσκυνήματα, είναι ο μεγάλος πλούτος που μπορεί να εγγυηθεί ένα σπουδαίο μέλλον για την Στερεά Ελλάδα. 
Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στο “Olympia Forum III”, το οποίο διοργανώνεται από την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
 
Ανέπτυξε τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια για την τουριστική ανάπτυξη, σε επίπεδο προβολής, κινήτρων και υποστηρικτικών υποδομών. Επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις της χώρας στην ποσοστιαία αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και των εισπράξεων.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  στο Ζάππειο Μέγαρο και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
 
Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συμμετείχε στον ίδιο κύκλο ομιλητών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον Διευθυντή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Τράπεζας Πειραιώς Δημήτρη Βερελή. Εξήγησε ότι πέραν του Τουρισμού υπάρχουν κι άλλες ενότητες που θα διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου και αυτές είναι: 
 
- Οι καινοτόμες στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης τις οποίες εφαρμόζει η Περιφέρεια Στερεάς. Υλοποιούνται 15 έργα σύμπραξης επιχειρήσεων – ερευνητικών φορέων στο πλαίσιο της RIS3 (Περιφερειακή Στρατηγική για την Έρευνα & Καινοτομία). Πρόκειται για καινοτόμα ερευνητικά σχέδια στα οποία συμμετέχουν συνολικά 20 επιχειρήσεις, 10 εργαστήρια 6 Πανεπιστημίων και 3 ερευνητικοί φορείς.
 
- Η προστασία στο περιβάλλον. Σχεδιάστηκε και οδεύει προς υλοποίηση η ΟΧΕ Ασωπού – Οινοφύτων, με προϋπολογισμό περίπου 300 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και τη διαμόρφωση του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.
 
- Η νέα ψηφιακή εποχή. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ίσως ο πρώτος δημόσιος οργανισμός της χώρας που εφάρμοσε την ηλεκτρονική υπογραφή και διακίνηση εγγράφων, τις τηλεδιασκέψεις, την πλήρη ψηφιοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και παρόμοιες διαδικτυακές διαδικασίες, πριν και από την «ψηφιακή βόμβα Πιερρακάκη», όπως χαρακτήρισε το σύνολο των καινοτόμων εφαρμογών, τις οποίες σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
- Η Εκπαίδευση. Υλοποιούνται δράσεις στο χώρο της Παιδείας, για την προώθηση της διττής τεχνολογικής εκπαίδευσης και πολλά άλλα. Ο Φάνης Σπανός μνημόνευσε και συνεχάρη τους τρεις μαθητές Λυκείου της Χαλκίδας, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην Ολυμπιακή Ρομποτική Πληροφορικής στην Ελλάδα και εξασφάλισαν θέση για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξάγεται τις επόμενες μέρες στη Γερμανία.